Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 15:07

Κανείς δεν ξέρει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα δρομολόγια τρένων ανακοινώθηκαν και ήδη υλοποιούνται από τον ΟΣΕ για ΤΕΙ, Αρι και Μεσσήνη. Ολα αυτά τη στιγμή που το νομοσχέδιο για την "εξυγίανση" του οργανισμού γίνεται νόμος του κράτους και οι εργαζόμενοι και στη Μεσσηνία ζουν με την αβεβαιότητα. Δεν ξέρουν αύριο -το αμέσως επόμενο διάστημα- αν θα εργάζονται και πού θα εργάζονται. Δε γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, όπως και ο κόσμος του νομού, ο λίγος και ηρωικός που εξακολουθεί να μετακινείται με το τρένο, αν θα συνεχίσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στον τόπο μας. Γιατί το σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου δεν είναι "φιλέτο", είναι ζημιογόνο. Και σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, οι ζημιογόνες γραμμές δε θα τη γλυτώσουν αυτή τη φορά.
Ακόμα, στην περιοχή μας έχουμε ένα ακόμα παράδοξο: το έργο ανακαίνισης της γραμμής που δε λέει να τελειώσει. Εχουν ξοδευτεί πάνω από 65 εκ. ευρώ και τώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου στη Μεσσηνία, το τρένο πάει να βάλει λουκέτο. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά τα πράγματα.
Μας πήραν όμως χαμπάρι οι Ευρωπαίοι και ζητάνε τα λεφτά τους να πιάσουν τόπο. Να μην πάνε στο βρόντο. Επιχειρούν έμμεσα να σώσουν το τρένο, μπας και σώσουν τα λεφτά τους, την επένδυσή τους.
Από την άλλη, ωστόσο, οι Ευρωπαίοι, ως μέλη της τρόικας, ζητούν να δοθεί τέλος στις ζημιογόνες γραμμές, να σταματήσει το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει τις ζημιές και στο σιδηρόδρομο. Και η κυβέρνηση τηρεί πιστά το μνημόνιο, τις εντολές της τρόικας. Τραγέλαφος.
Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για τα χάλια μας, για την απαξίωση και την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου φταίνε οι πολιτικές των κυβερνήσεών μας, που αδιαφόρησαν και ποτέ δεν ενέταξαν τον εκσυγχρονισμό του τρένου στις προτεραιότητές τους. Αντίθετα μ’ ό,τι συμβαίνει στον σύγχρονο, στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Τώρα, πόσο θα αντέξουν τα καινούργια δρομολόγια που ανακοινώθηκαν για τη Μεσσηνία, κανείς δεν ξέρει. Οπως κανείς δεν ξέρει για το μέλλον του σιδηροδρόμου πανελλαδικά... ούτε και για την τύχη των εργαζομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αλλαγή φιλοσοφίας Φωτοβολταϊκά χωρίς πρόγραμμα »

NEWSLETTER