Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 23:23

Τι συνέβη με τη Βίκυ Μαραγκοπούλου;

Γράφτηκε από τον

Τι συνέβη με τη Βίκυ Μαραγκοπούλου;

Στην πραγματικότητα όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν υπεύθυνα, άτομα που ασχολούνται με τον χώρο του πολιτισμού, χθες ουσιαστικά επισφραγίστηκε και τυπικά μία απόφαση, που είχε λάβει εδώ και κάποιες εβδομάδες η κ. Μαραγκοπούλου.

Αυτό που πάντως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να μάθουμε κάποια στιγμή και τους λόγους που την οδήγησαν να μείνει εκτός Φεστιβάλ Χορού και το κατά πόσο είναι σε σωστή κατεύθυνση οι φήμες που λένε ότι το βασικό σημείο τριβής είναι ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης. Μία διοργάνωση, που με τη δική της καταλυτική συμβολή έλαβε όλα αυτά τα χρόνια διεθνείς διαστάσεις και ουσιαστικά αποτελεί ό,τι σημαντικότερο έχει κάθε χρόνο να παρουσιάσει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε επίπεδο πολιτισμού. Αποτελεί χρέος και της δημοτικής αρχής πάντως να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την παραίτηση. 

Με δεδομένο πάντα ότι η απόφαση της Βίκυς Μαραγκοπούλου θεωρείται οριστική, είναι σίγουρο ότι το Φεστιβάλ Χορού αλλάζει σελίδα και σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια, ώστε ο διάδοχός της να βρει τα δικά του πατήματα και να δώσει νέο ρυθμό στη διοργάνωση.

Πλησιάζοντας σιγά-σιγά προς τη διαδικασία προεπιλογής των πόλεων, που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση για τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, όπου η Καλαμάτα επιθυμεί να είναι παρούσα, η είδηση της παραίτησης Μαραγκοπούλου μόνο πόντους δεν δίνει σε αυτή την προσπάθεια. 

 

Ας ελπίσουμε αφενός η ίδια να εξακολουθήσει να βοηθάει την Καλαμάτα και στο μέλλον ακόμα και χωρίς θεσμικό ρόλο και αφετέρου ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής να είναι ένας άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά, για να καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο και την αίγλη της διοργάνωσης σε υψηλά διεθνή επίπεδα, με στόχο πάντα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξη του φεστιβάλ προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Διαβάστε επίσης την πρόσφατη συνέντευξη της Βίκυς Μαραγκοπούλου στην "Ε"