Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 21:12

Συνωμοσίες και απειλές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η διαμάχη για το ΚΤΕΟ μεταξύ του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας Δημήτρη Φαββατά με την Περιφέρεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αποκαλύπτεται ο τρόπος που διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος στη χώρα. Το επίδικο είναι υποτίθεται η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί γιατί υπήρξε μια βλάβη σε κάποιο καλώδιο. Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αντί να ενημερωθεί και να παρέμβει, αν έκρινε σκόπιμο, για την επιτάχυνση της όποιας διαδικασίας... ανακάλυψε συνωμοσία και συμφέροντα, τα οποία υποτίθεται εξυπηρετούσε η περιφερειακή αρχή. Φρέσκος αέρας, που πάντα πουλάει σε ακροατήριο που βλέπει τα πάντα μέσα από ένα συνωμοσιολογικό πλαίσιο.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και μια περιφερειακή σύμβουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, που έχει οριστεί από τον περιφερειάρχη παρά την αντιπεριφερειάρχη, με δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις λες και τις έχει γράψει το ίδιο άτομο, επιτίθενται με σφοδρότητα κατά του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και ούτε λίγο ούτε πολύ τον απειλούν με υπηρεσιακό έλεγχο! Η συνδικαλιστική δράση και η όποια άστοχη πολιτική τοποθέτηση ακόμα και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα απειλείται με κυρώσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα! Καλώς ήρθατε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα! Προφανώς το πολιτικό κλίμα των ημερών έχει ζαλίσει ορισμένους και έχουν μπερδέψει ιστορικές εποχές με πραγματικότητα. Η ουσία του ζητήματος δεν φαίνεται να απασχολεί όμως κανέναν και δεν απαντά στο ερώτημα που θέταμε προ ημερών: Γιατί οι πολίτες της Μεσσηνίας προτιμούν τα ιδιωτικά και όχι το δημόσιο ΚΤΕΟ; Επειδή η απάντηση δεν αρέσει, βολευόμαστε με θεωρίες συνωμοσίας και άστοχες απειλές.

Βασικές διαφορές

Στις 11 Αυγούστου στην έντυπη "Ε"  για το ίδιο θέμα σημείωνα: "Το να περάσεις το αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ πριν από μερικά χρόνια ήταν μια μικρή περιπέτεια, ανεξαρτήτως αν το αυτοκίνητό σου ήταν παλιό ή καινούργιο. Το πρώτο και βασικό ζήτημα ήταν η μεγάλη αναμονή στη Μεσσήνη, μετά... ακολουθούσαν όλα τα άλλα που διαδίδονταν από στόμα σε στόμα. Ο καθένας έχει μια ωραία ιστορία να διηγηθεί από αυτά τα ωραία χρόνια και από το πώς... πέρασε τον έλεγχο. Η είσοδος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ έκλεισε τον συγκεκριμένο κύκλο. Το δημόσιο ΚΤΕΟ οδηγήθηκε στην αφάνεια και το προτιμούν πλέον ελάχιστοι και αυτοί στα στενά γεωγραφικά όρια της Μεσσήνης. Το γιατί ο κόσμος προτιμά τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ νομίζουμε ότι το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες που έχουν αυτοκίνητο.

Η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση είναι το βασικό που μετράει στην επιλογή των πολιτών. Είναι άλλο να σε αντιμετωπίζουν ως πελάτη και άλλο ως ιθαγενή που πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι απατεώνας που “έχει βγάλει το χάρο παγανιά”! Είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι θα σου κάνουν έναν έλεγχο για να διαπιστώσουν την κατάσταση του αυτοκινήτου σου, δίνοντάς σου οδηγίες για επιδιόρθωση πιθανού προβλήματος και άλλο η υποψία ότι ο άλλος “ψάχνεται” για να σου βρει κάτι. Είναι δηλαδή διαφορετική η νοοτροπία. Κανέναν δεν ξενίζει έτσι η είδηση ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ θα μείνει κλειστό, γιατί χάλασε ένα μηχάνημα ελέγχου. Στα ιδιωτικά δεν χαλάνε τα μηχανήματα; Προφανώς και χαλάνε, αλλά η επιδιόρθωσή τους ουδέποτε θα γίνει θέμα στις εφημερίδες. Αυτή είναι τελικά και η μεγάλη διαφορά."

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 21:23