Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 12:25

Ο Τατούλης υποψήφιος για... Πούλιτζερ κοινοτοπίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)




“Η Costa Navarino θα είναι σε δύο χρόνια ένα κουφάρι, αν δεν διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα και αν δεν βελτιώσουμε τις υποδομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αν δεν κάνουμε τίποτα στον τομέα της ανάπτυξης, θα κλαίμε πάνω από το πτώμα της Περιφέρειάς μας”. Την διαπίστωση αυτή δεν την έκανε κάποιος άπειρος δημοσιογράφος. Ούτε κάποιος ταξιδιωτικός πράκτορας που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Τη διαπίστωση αυτή την έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τον ιατρικό τουρισμό. Αν υπήρχε... Πούλιτζερ κοινοτοπίας ο κ. Τατούλης θα ήταν σίγουρα υποψήφιος για το βραβείο. Σε κάθε περίπτωση με αυτή του τη διαπίστωση κατακτά επάξια μια θέση στο πάνθεον των πολιτικών της Πελοποννήσου που περιγράφουν τα προβλήματα, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τα λύσουν.
Χρυσές σελίδες επικοινωνιακής πολιτικής έχουν γράψει κυρίως οι βουλευτές. Οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή γνωρίζουν όλα τα προβλήματα και συνεχώς καταθέτουν... ερωτήσεις για τη λύση τους. Οι απαντήσεις που παίρνουν, διεκδικούν και αυτές... Πούλιτζερ κοινοτοπίας αλλά οι βουλευτές δεν πτοούνται. Καταθέτουν νέες ερωτήσεις συνεχίζοντας το αέναο παιγνίδι της πινακωτής με την... κουφή κυβέρνηση. Το ασημένιο μετάλλιο επικοινωνιακής πολιτικής κατακτούν επάξια οι πρώην νομάρχες και οι δήμαρχοι. Εχουν περιγράψει με τρόπο που θα ζήλευε και ο... Ντοστογιέφσκι κάθε πρόβλημα και έχουν επιμερίσει επιμελώς τις ευθύνες έτσι ώστε να βγάζουν πάντα την ουρά τους απ' έξω. Οι πανάξιοι επικοινωνιακά άρχοντες, επιχείρησαν πολλές φορές στο παρελθόν και συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα προβλήματα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη θεωρία, για τα προβλήματα φταίει πάντα ο Τύπος, σχεδόν πάντα η κυβέρνηση, αρκετές φορές τα κόμματα, συχνά οι κακομαθημένοι πολίτες, τακτικά η νοοτροπία, όταν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, φταίνε οι δικαστές αλλά... ποτέ οι τοπικοί άρχοντες. Εντελώς συμπτωματικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν εξαιρετική σχέση με τον Τύπο που προβάλλει όλες τις δηλώσεις που γίνονται για... ψύλλου πήδημα. Επίσης φωτογραφίζονται τακτικά με κυβερνητικά στελέχη. Εκλέχτηκαν όχι γιατί ήταν ικανοί, αλλά επειδή πήραν το χρίσμα από τα κόμματα. Οι τοπικοί άρχοντες έκαναν κακομαθημένους τους πολίτες καθώς εξέθρεψαν την πελατειακή νοοτροπία. Τέλος εντελώς συμπτωματικά κανένας “κακός” δικαστής δεν έχει στείλει φυλακή ούτε έναν τοπικό άρχοντα, ενώ την ίδια ώρα όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι “φωλιά” της διαφθοράς.
Ο κ. Τατούλης είναι πρώην βουλευτής και νυν τοπικός άρχοντας. Ως βουλευτής ανέλυσε εξαιρετικά όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα εθνικά. Ακόμα και την περίοδο που ήταν υφυπουργός Πολιτισμού συνέχισε να αναλύει τα εθνικά προβλήματα. Οταν δε τον απομάκρυναν από την κυβέρνηση, πολλοί μπερδεύονταν διαβάζοντας τα άρθρα του, καθώς δεν καταλάβαιναν αν ήταν βουλευτής ή δημοσιογράφος που καταγράφει τα προβλήματα ασκώντας έλεγχο στην εξουσία. Από τη στιγμή που έπαψε να είναι βουλευτής έως σήμερα, δεν έπαψε στιγμή να κατηγορεί το πολιτικό σύστημα σαν να μην το υπηρέτησε ποτέ στο παρελθόν. Οπως και οι υπόλοιποι τοπικοί άρχοντες δέχεται ευχαρίστως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την κομματική στήριξη και στη συνέχεια κατηγορεί τα κόμματα ως υπεύθυνα για τις επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Υπόσχεται να κάνει ευρωπαϊκή περιφέρεια την Πελοπόννησο και ξαφνικά διαπιστώνει ότι κινδυνεύει το μέλλον της Costa Navarino λόγω έλλειψης υποδομών.
Δυο παρατηρήσεις μόνο. Παρατήρηση πρώτη: Οταν έγραφα ότι η προσπάθεια για δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη αποδυναμώνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ότι δεν χωρούν δυο καρπούζια στη μασχάλη του Μοριά, κανένας από το συνδυασμό του κ. Τατούλη δεν είπε τίποτα. Τώρα ο κ. Τατούλης διαπιστώνει ότι κινδυνεύει η Costa Navarino “αν δεν βελτιώσουμε τις υποδομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας”.
Παρατήρηση δεύτερη: Το βασικό λάθος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας ήταν ότι σκορπούσε τα χρήματα σε πολλά μικρά έργα αντί να κάνει μια μεγάλη δαπάνη για ένα επιλεγμένο σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σπαταλούσε χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να ικανοποιήσει όλους τους εν δυνάμει πελάτες ψηφοφόρους. Ετσι δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων που είναι αδύνατον να συντηρηθούν ενώ την ίδια στιγμή το βασικό οδικό δίκτυο είναι τρισάθλιο. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η Περιφέρεια συνεχίζει την πολιτική της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Κλείνοντας, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι βγάζω το καπέλο τόσο στον κ. Τατούλη όσο και στους υπόλοιπους πολιτικούς και άρχοντες. Είναι πραγματικά άξιοι καθώς πολιτεύονται με διαπιστώσεις και δεν κουνιέται φύλλο. Αφού πείθουν τον επιχειρηματία, τους διευθυντές και τους 1.000 εργαζόμενους της Costa Navarino ότι φταίει ο... Χατζηπετρής για την έλλειψη υποδομών, σημαίνει ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Το μόνο που μας απομένει είναι να γράφουμε μπας και κλέψουμε το... Πούλιτζερ από τον κ. Τατούλη. Οπως φαίνεται όμως έχει πείσει και την επιτροπή απονομής όποτε εμείς απλώς γράφουμε και αυτοί μας γράφουν στα άγραφά τους και συνεχίζουν με μεγαλύτερο πάθος την επικοινωνιακή πολιτική που θα οδηγήσει στην... επανεκλογή τους. Δεν υπάρχει σωτηρία. Μόνο... κουφάρια.


NEWSLETTER