Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 18:55

Φοβήθηκε μην του πάρει την καρέκλα στο Μαξίμου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι! Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη! Οπως πληροφορηθήκαμε από ειδικό στα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έγκυρο σάιτ γνωστών-αγνώστων:  «Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν οι δημοσιογράφοι των αθηναϊκών καναλιών από τη βοήθεια που τους προσφέρει από χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου για τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Ουσιαστικά τους δίνει εμπεριστατωμένα και πλήρη ρεπορτάζ από το μέτωπο των πυρκαγιών. Οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι έχουν εκπλαγεί για αυτή την ικανότητα της κας. Νικολάκου και δικαίως. Δεν γνωρίζουν ότι έχει στο αίμα της το ρεπορτάζ και στο παρελθόν σε έντυπα όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Μπορεί τώρα να έχει άλλη ιδιότητα αλλά δεν ξεχνά και την δημοσιογραφική. Η αντιπεριφερειάρχης μπορεί για συγκεκριμένους λόγους να δέχεται επιθέσεις από μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας, που αρνούνται πεισματικά να της αναγνωρίσουν τις ικανότητες που έχει ξεδιπλώσει στην περιφέρεια, όμως στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Αθήνα αποτελεί σημείο αναφοράς. Το πάθος με το οποίο δουλεύει στην περιφέρεια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 την νύχτα έχει κάνει τους υπαλλήλους αλλά και τους συναδέλφους της να της υποκλίνονται. Η επιλογή της σε νευραλγικές θέσεις δικαίωσε απόλυτα τον Τατούλη. Αλλά ποιος άγιασε στον τόπο του για να αγιάσει η αντιπεριφερειάρχης;».
Μετά από αυτά τα συγκλονιστικά, που εμείς πραγματικά δεν τα είχαμε διαγνώσει και βεβαίως δεν τα γνωρίζαμε, έχουμε μια απορία: Την ώρα της μάχης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η αρμόδια -αν δεν κάνουμε λάθος- αντιπεριφερειάρχης για τις υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε το χρόνο και το καθαρό μυαλό για να κάνει εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ; Μωρέ, μπράβο! Υπάρχουν βέβαια διάφοροι κακόβουλοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πολιτικό προσωπικό που δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και άμεσης αντίδρασης, τη στιγμή της καταιγίδας το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα αποσείσει από πάνω του όλες τις ευθύνες, για να βγει το ίδιο ατσαλάκωτο από τη δίνη των προβλημάτων. Αυτά όμως συνέβαιναν στην παλιά Ελλάδα και όχι στη νέα, της νέας Πελοποννήσου! Εδώ ό,τι λάμπει δεν είναι κάρβουνο μήτε λιγνίτης, αλλά πραγματικός χρυσός... που θα οδηγήσει την Περιφέρεια -αλλά γιατί όχι ακόμα και τη χώρα- στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Σκεπτόμενοι όμως το θέμα της αποσιώπησης των ευθυνών, πέσαμε πάνω στην εξής είδηση, στο ίδιο σάιτ: «Αμεση ενημέρωση για τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών για τις πυρκαγιές, καθώς και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους, ζητά με επιστολές του στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο και  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ρουπακιώτη Αντώνιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την εκδήλωση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις επιστολές προς τους δύο νέους υπουργούς ζητά την παρέμβαση και την άμεση συνεργασία τους προκειμένου να διερευνηθούν τα συχνά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς που παρατηρούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία απειλούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες συμπολιτών μας».
Προς στιγμήν, επειδή λείπαμε και στο χωριό και δεν είχαμε Ιντερνετ, νομίσαμε ότι είχε παραιτηθεί ο Σαμαράς κι είχε αναλάβει ο Τατούλης πρωθυπουργός, και ζητούσε από τους υπουργούς του άμεση συνεργασία κι ενημέρωση. Ανοίξαμε όμως την τηλεόραση, είδαμε το Σαμαρά πρωθυπουργό να εύχεται «Καλή Παναγιά» κι έτσι λύθηκε η παρεξήγηση.
Την επόμενη ημέρα πληροφορηθήκαμε από το ίδιο σάιτ -όπως έγραψε ένα άλλο- ότι στην Πύλο και στα όρθια ο Σαμαράς έδωσε το χρίσμα για υποψηφιότητα βουλευτή ή περιφερειάρχη στον Τατούλη - ό,τι δηλαδή θέλει ή ό,τι του κάθεται καλύτερα! Είναι φανερό λοιπόν ότι μετά τις επιστολές στους υπουργούς ο Σαμαράς φοβήθηκε μη βρει καμιά μέρα άλλον στην καρέκλα στο Μαξίμου και τον καλοπιάνει, σκεφτήκαμε - και μετά πήγαμε ήσυχοι για ύπνο! 
 
panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 22:54

NEWSLETTER