Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 13:38

Οι “λούμπεν πελάτες” πάνε στη Χρυσή Αυγή

Γράφτηκε από τον

Η αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών της Χρυσής Αυγής εξέπληξε την κοινή γνώμη της Ελλάδας και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα περισσότερο από όλους αιφνιδιάστηκαν οι “διανοούμενοι του Κολωνακίου” οι οποίοι πίστευαν ότι η κατάρρευση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος θα γίνει “αναίμακτα” και ότι η μετάβαση στην επόμενη δημοκρατική περίοδο είναι απλώς θέμα επικράτησης της βούλησης των υγιών κοινωνικών δυνάμεων. Αιφνιδιάστηκαν επίσης πολλοί ανιστόρητοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί οι οποίοι θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι η κατάρρευση του πελατειακού κράτους οδηγεί νομοτελειακά στο σοσιαλισμό. Τέλος αιφνιδιάστηκε και ένα μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης που είχε πιστέψει τους λαϊκιστές που διέδιδαν ότι ο φασισμός είναι κλειδωμένος στο... χρονοντούλαπο της Ιστορίας. 

Ολοι αυτοί δεν είδαν το αυτονόητο. Δεν είδαν ότι η οικονομική κρίση θα αφήσει ανεξέλεγκτες τις αντιδραστικές λούμπεν δυνάμεις που είχαν εγκλωβιστεί στους πυρήνες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Οι “λούμπεν πελάτες” των δυο μεγάλων κομμάτων κάθε άλλο παρά δημοκράτες ήταν και παραμένουν. Μέχρι να ξεσπάσει η κρίση έκαναν τη βρώμικη δουλειά με αντάλλαγμα μια... εποχική θεσούλα στο Δημόσιο. Εκαναν αφισοκολλήσεις, περιφρουρήσεις πολιτικών συγκεντρώσεων και στο τέλος της καριέρας τους έβγαζαν ένα μεροκάματο ως χειροκροτητές. Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οι “λούμπεν πελάτες” έμειναν άνεργοι καθώς το πελατειακό κράτος δεν είχε άλλα χρήματα για να τους βολέψει στο Δημόσιο. Τότε οι “λούμπεν πελάτες” αγανάκτησαν και βγήκαν στις πλατείες μαζί με άλλους αγανακτισμένους. Οι μισοί πήγαν στην πάνω πλατεία και οι άλλοι μισοί στην κάτω πλατεία. Ολοι όμως κατηγορούσαν τους πολιτικούς που υπέγραψαν το μνημόνιο ενώ κανένας πριν δεν αγανακτούσε με τους ίδιους πολιτικούς όταν έκαναν ρουσφέτια. Ουσιαστικά οι “λούμπεν πελάτες” αγανάκτησαν επειδή κατέρρευσε το διεφθαρμένο κομματικό κράτος και είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν οποιονδήποτε ... μεσσία τούς υποσχεθεί ότι υπάρχει επιστροφή στη μεταπολιτευτική γη της επαγγελίας. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι αύριο ξημερώνει... σοσιαλισμός ενώ άλλοι ακολουθούν τα παιδιά της πάνω πλατείας επειδή φοβούνται ότι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τις καταθέσεις. Ολοι μαζί αγωνίζονται για τη νεκρανάσταση του σάπιου συστήματος που κατέρρευσε επειδή δεν υπάρχουν στηρίγματα στο βάλτο της διαφθοράς. 

Δεν είναι όμως μόνο οι “λούμπεν πελάτες” έτοιμοι να ακολουθήσουν μεσσίες. Ετοιμη να ακολουθήσει μεσσίες είναι ολόκληρη η μεσαία τάξη. Οπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές , η μεσαία τάξη αισθάνεται ενοχές επειδή στήριξε με την ψήφο της, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τώρα προσπαθεί να εξαγνιστεί ακολουθώντας όσους αναμάρτητους τάζουν επίγειους παραδείσους. Είναι έτοιμη να ακολουθήσει όσους υπόσχονται να τιμωρήσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς που η ίδια ψήφιζε στο παρελθόν. 

Εξυπακούεται ότι τόσο ο ασκός των αντιφάσεων όσο και γενικότερα ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Αν ξαφνικά αύριο το πρωί ανακαλύπταμε μια νέα πηγή δανεικών όλα τα παραπάνω θα γίνονταν ως διά μαγείας... παρελθόν. Επειδή όμως δεν υπάρχουν άλλα δανεικά η μεσαία τάξη ακολουθεί νέους μεσσίες και είναι έτοιμη να πιστέψει ότι για την κρίση ευθύνεται ο... μετανάστης στα φανάρια. Για την ακρίβεια η μεσαία τάξη είναι έτοιμη να ψηφίσει αρχικώς ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την οδηγήσει σύντομα στο σοσιαλιστικό παράδεισο που υπόσχεται τότε θα στραφεί με περισσή άνεση και ευκολία στους... λεβέντες της Χρυσής Αυγής. Σε κάθε περίπτωση όμως η πλειοψηφία των μικροαστών θα πιστεύει ακράδαντα ότι οι μετανάστες μόνο δεινά έφεραν στην Ελλάδα και θα κρυφοχαίρεται όταν τα ναζιστικά τάγματα ξυλοκοπούν μετανάστες. Οσοι δεν κρυφοχαίρονται απλώς θα σιωπούν εκφράζοντας με αυτή τη στάση τους μια παθητική ουδετερότητα υπέρ των ναζιστών. Ετσι και αλλιώς η σιωπή είναι συνενοχή. 

Ποιος ευθύνεται λοιπόν για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής; Ευθύνονται κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επειδή συντήρησαν και εξέθρεψαν το διεφθαρμένο μετεμφυλιακό κράτος που γιγαντώθηκε επί χούντας. Φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επειδή δεν δημιούργησαν ουσιαστικούς δημοκρατικούς θεσμούς που θα λειτουργούσαν ως ανάχωμα για τους επίδοξους λαϊκιστές μεσσίες. Φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που δημιούργησαν και συντηρούν το σύστημα ατιμωρησίας των διεφθαρμένων πολιτικών με συνέπεια να εμφανίζονται σήμερα ως μέλλοντες τιμωροί οι εχθροί της δημοκρατίας. Φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία γιατί συντήρησαν τους στρατούς των “λούμπεν πελατών” που σήμερα ακολουθούν άλλους “στρατηγούς”. Λιγότερες ευθύνες, αλλά όχι μηδενικές, φέρουν εκείνα τα τμήματα της Αριστεράς που δεν βλέπουν τον ορατό κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας και νομιμοποιούν με τη στάση τους ή τις θέσεις τους αντισυνταγματικές έκνομες συμπεριφορές. Λιγότερες ευθύνες άλλα όχι μηδενικές φέρουν οι λαϊκιστές ηγέτες της Αριστεράς που υπόσχονται σοσιαλιστικούς παραδείσους που δεν υπάρχουν με συνέπεια να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη μεσαία τάξη στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. 

Οι διεφθαρμένοι αστοί πολιτικοί και οι δημαγωγοί της Αριστεράς δεν μπορούν και δε θα σώσουν τη δημοκρατία. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά την ελληνική δημοκρατία μπορούν να την σώσουν μόνο οι ξένοι. Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ δεν θα καταρρεύσει μόνο η οικονομία. Θα καταρρεύσει και η δημοκρατία. Τα "Τάγματα Εφόδου" της Χρυσής Αυγής θα φαντάζουν ως ... πρόσκοποι μπροστά στις συμμορίες που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα. Ετσι και αλλιώς κατά την ταπεινή μου άποψη η Χρυσή Αυγή είναι απλώς η ανόητη εμπροσθοφυλακή των αυριανών συμμοριών που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την χώρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 12:16