Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 15:39

Η Αναγνωσταρά κρίνει το μέλλον του Βασιλόπουλου

Γράφτηκε από τον

Η Αναγνωσταρά κρίνει το μέλλον του Βασιλόπουλου

 

Οι πρώτες εργασίες στην Αναγνωσταρά έχουν δημιουργήσει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Καλαμάτας. Φάνηκε δηλαδή με το «καλημέρα» το πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος δρόμος στην κυκλοφορία της πόλης.

Αναδείχθηκε ταυτόχρονα το ζήτημα που θα προκύψει τους επόμενους μήνες στην ευρύτερη περιοχή. Υπογραμμίστηκε κυρίως ότι η γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης στο συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι απλώς ένα ζητούμενο έγκαιρης εκτέλεσης ενός έργου, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δημοτική αρχή. Η πορεία των έργων στην Αναγνωσταρά δεν αφορά δηλαδή μόνο τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά το σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας. Όσο κι αν φαντάζει υπερβολικό, το πολιτικό μέλλον του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου κρίνεται από την ανάπλαση στην Αναγνωσταρά. Αν επαναληφθεί αυτό που συνέβη στην Ιατροπούλου, με δυσκολία θα ολοκληρώσει τη θητεία του.
Το πρώτο ζητούμενο είναι λοιπόν η γρήγορη ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο δρόμο, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αν τώρα εν μέσω καραντίνας και με κλειστές τόσες δραστηριότητες επικρατεί αυτό το κυκλοφοριακό χάος, μπορεί ο καθένας να κατανοήσει τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Πέρα όμως από το πρόσκαιρο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η συγκεκριμένη ανάπλαση από μόνη της δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα σε σχέση με τη στάθμευση. Οι θέσεις στάθμευσης που χάνονται θα πρέπει να αντικατασταθούν σε άλλους χώρους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμοι.
Η δημοτική αρχή θα έχει πολιτικό όφελος από την ανάπλαση, αλλά κόστος από την έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Αν υπολογίσει κανείς τις θέσεις στάθμευσης που χάνονται από την Αναγνωσταρά, αλλά και αυτές που θα χαθούν στην πλατεία Υπαπαντής, αντιλαμβάνεται ότι δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο. Αποτελεί έτσι αναγκαιότητα πολιτικής επιβίωσης η ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά και η εξεύρεση επιπρόσθετων χώρων στάθμευσης στην περιοχή του κέντρου. Το πρόβλημα δηλαδή που θα προκύψει θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τη δημοτική αρχή. Το χειρότερο θα «σκάσει» σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια λίγο πριν από τις εκλογές και αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή αν δεν θέλει να εισπράξει την οργή στην κάλπη.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 08:42