Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 19:59

Το ποτάμι του μίσους και της βίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

«Μα είναι δυνατόν να δολοφονήσουν δυο ανθρώπους για 800 ευρώ; Κάποια άλλη θα είναι η αιτία». Αυτό έλεγαν χθες όσοι έπεσαν για μια ακόμα φορά από τα σύννεφα, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν 18χρονοι που μπορούν να διαπράξουν έγκλημα για ασήμαντη αφορμή. 

Πολλοί από αυτούς τους αιθεροβάμονες μάλιστα δεν αποκλείεται στο παρελθόν να έχουν έστω και από μέσα τους φωνάξει το σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» - αγνοώντας ότι μπορεί πραγματικά να τρέξει αίμα και για την τιμή των... 800 ευρώ. 

Τώρα λοιπόν που το αίμα της κοινής γνώμης έχει παγώσει από τη φρίκη, καλό θα είναι η κοινωνία να βγει από το σπήλαιο της επιπολαιότητας και να μελετήσει προσεκτικά, τόσο τα αίτια όσο και τα αποτελέσματα των θεωριών μίσους και βίας. Ουσιαστικά θα πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε σοβαρά, για ποιο λόγο ολοένα και περισσότεροι νέοι αποδέχονται ως αξίες το μίσος και τη βία, υιοθετώντας παράλληλα αντίστοιχες συμπεριφορές. 

Μόνο έτσι η κοινωνία θα αντιληφθεί επιτέλους το υπόγειο ρεύμα που απειλεί να βάψει με αίμα τον 21ο αιώνα, στο όνομα μιας υποτίθεται αντισυμβατικής συμπεριφοράς, η οποία βασίζεται στην άκριτη προγονολατρία και την εθνικιστική υστερία. Δυστυχώς για όλους μας, στο ελληνικό βασίλειο της ανομίας χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι είναι αιματολογικά γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελληνων κι ότι έχουν αποστολή να σώσουν τον κόσμο από τους Εβραίους, την τρόικα και διάφορους άλλους... συνωμότες. 

Σαν να βγήκαν από την ταινία «300», οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν όχι μόνο ότι η Σπάρτη έχει λιμάνι, αλλά και ότι μπορούν να συντρίψουν τους βαρβάρους καταναλώνοντας αλκοόλ και ουρλιάζοντας «Τhis is... Spasta». Ταυτόχρονα λατρεύουν τα σπορ αυτοκίνητα και τα γραμμωμένα, γεμάτα τατουάζ σώματα. Γι' αυτό τρέχουν στα γυμναστήρια και ψάχνουν για αναβολικά στο Ιντερνετ. Την εικόνα συμπληρώνει συνήθως ένας εξαιρετικά άγριος σκύλος, κατά προτίμηση πίτμπουλ. 

Η περιγραφή σάς θυμίζει ίσως κάποιον συγγενή ή γείτονα, που όμως είναι φιλήσυχος και σας μιλάει ευγενικά όποτε σας συναντήσει; Πράγματι, δεν κάνετε λάθος. Πιθανόν όμως να είναι εξίσου ευγενικός νέος και εκείνος που σήκωσε την καραμπίνα για να σκοτώσει δυο ανθρώπους στη Μάνη. Ετσι λοιπόν, και ο γείτονάς σας ή ο συγγενής σας που ενθουσιάζεται με συνθήματα για αίμα και τιμή μπορεί αύριο να διψάσει για αίμα αν θιχτεί η τιμή του. Και όσο περισσότερο αίμα τρέχει, τόσο περισσότερο φουσκώνει το ποτάμι του μίσους και της βίας που απειλεί τον 21ο αιώνα. Ο λαϊκισμός, η πατριδοκαπηλία, οι ανέντιμοι αστοί και οι ανόητοι αριστεροί, απλώς κουβαλούν νερό στο μυλαύλακο του μίσους και της βίας. 

 

Οσο για τη σιωπηλή πλειοψηφία, εκείνη απλώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, όσο οι οπαδοί του μίσους και της βίας αδελφοποιούνται με τους μπράβους της νύχτας και τους λαθρέμπορους κάθε απαγορευμένης ουσίας. Καλή μας νύχτα. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός