Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 11:07

Μισαλλόδοξοι οπαδοί στου χάροντα τ’ αλώνια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μισαλλόδοξοι οπαδοί στου χάροντα τ’ αλώνια

Τα προφίλ που είχαν στο Facebook οι δράστες και τα θύματα του διπλού φονικού στη Μάνη επιβεβαιώνουν πλήρως όλους όσοι υποστηρίζουμε ότι η βία και η μισαλλοδοξία έχουν ριζώσει βαθιά στην Ελλάδα κι ότι η ποινική δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν ανακόπτει το ρεύμα του νεοθνικισμού, που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 Ουσιαστικά τα προφίλ των δραστών και των θυμάτων δείχνουν ότι πολλοί νέοι φλερτάρουν επιπόλαια με το νεοναζισμό και το νεοφασισμό, κάνοντας τατουάζ με σβάστικες κι αρχαιοελληνικά ρητά, λατρεύοντας τη βία και πιστεύοντας ότι μπορούν να υποδουλώσουν τις “κατώτερες φυλές” με τη... ρώμη και τα όπλα τους. Γι’ αυτό γυμνάζονται και εκπαιδεύονται, ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα σημάνει η εθνική σάλπιγγα.

Στην πραγματικότητα οι νέοι αυτοί έχουν μπερδέψει τον Πλάτωνα με τον... πλάτανο και το "Μεταξά" 3 αστέρων με τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Αυτό όμως καθόλου δεν θα τους εμποδίσει, αν τους δοθεί η ευκαιρία, να διαπράξουν όσα διέπραξαν και οι Ναζί που είχαν μπερδέψει τον υπεράνθρωπο του Νίτσε με τον... Χίτλερ, και το κίνημα του ρομαντισμού με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο ευκολόπιστος οπαδός του δόγματος “πίστευε και μη ερεύνα”, όταν φανατιστεί, εύκολα μπορεί να γίνει δολοφόνος ή εγκληματίας πολέμου. Γι’ αυτό τόσο οι συμμορίες όσο και οι δικτάτορες προτιμούν να συνεργάζονται με κείνους που θεωρούν ότι ο Διαφωτισμός είναι... συνωμοτικό κίνημα των εξωγήινων. Και δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, έτοιμοι να σφάξουν όσους υποστηρίζουν ότι την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν οι ξένοι, οι Εβραίοι, οι μεγαλοκαπιταλιστές και οι εξωγήινοι. 

Βεβαίως η επικίνδυνη ανοησία και ο εθνικισμός δεν προέκυψαν με παρθενογένεση. Είναι παιδιά του μετεμφυλιακού κράτος και του εκπαιδευτικού μας συστήματος που επιβραβεύει τους αμόρφωτους παπαγάλους γιατί μπορούν να αποστηθίσουν τις σελίδες... του τηλεφωνικού καταλόγου. Δεν λέω ότι ο εθνικισμός είναι ελληνικό φαινόμενο κι ότι δεν υπάρχουν ναζιστές και φασίστες στην προηγμένη Ευρώπη. Αντιθέτως. Τονίζω απλώς ότι ο νεοελληνικός εθνικισμός διαφέρει από τον ευρωπαϊκό όσο διαφέρει και ο ελληνικός καπιταλισμός από το κεφαλαιοκρατικό σύστημα των ανεπτυγμένων οικονομιών. 

Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε πραγματικά να ανακόψουμε το υπόγειο εθνικιστικό ρεύμα της μισαλλοδοξίας και της βίας, που απειλεί να αιματοκυλήσει την ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να μελετήσουμε χωρίς παρωπίδες το μετεμφυλιακό κράτος και να δούμε τόσο τα αρνητικά του όσο και τα θετικά του. Οσο η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να προσεγγίζει το μετεμφυλιακό κράτος με όρους... εμφυλίου, κι όσο τα κόμματα συνεχίζουν να το αντιμετωπίζουν ως λάφυρο, δεν υπάρχει καμία ελπίδα - και σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, που με τη σειρά της θα φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά σε έναν νέο εμφύλιο. 

Οσο λοιπόν η Δεξιά θα συνεχίσει να επαίρεται επειδή έσωσε την Ελλάδα από τον κουμμουνισμό και δεν θα ζητάει συγγνώμη για το τέρας που δημιούργησε με τη βοήθεια της Δύσης, τόσο θα γιγαντώνεται το τέρας της δεξιάς μισαλλοδοξίας που θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τους... εβραιοκομμουνιστές. Κι όσο η Αριστερά θα τονίζει τις ευγενικές προθέσεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και τα μαρτύρια που υπέστησαν στη συνέχεια από τους συνεργούς των Ναζί, αρνούμενη σταθερά να παραδεχτεί ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε επειδή ήταν πιο απάνθρωπος από τον καπιταλισμό, τόσο θα φουντώνει το τέρας της αριστερής μισαλλοδοξίας που θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τους... γερμανοτσολιάδες κατακτητές. 

Με άλλα λόγια: Αν δεξιοί και αριστεροί δεν βάλουν μαζί μια ταφόπλακα στο μετεμφυλιακό αναξιοκρατικό πελατειακό κράτος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε όλοι μαζί πάνω από πολλές ταφόπλακες τα θύματα της ανεγκέφαλης μισαλλοδοξίας.

Από εκεί και πέρα, όποιος νομίζει ότι ο κίνδυνος ενός νέου εμφυλίου είναι ανύπαρκτος... δεν έχει παρά να διαβάσει στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων τον "πόλεμο" που ξέσπασε μεταξύ φανατικών, με αφορμή το έγκλημα στη Μάνη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθαρά ποινικό έγκλημα πήγε να παρουσιαστεί ως πολιτικό, και τα θύματα ως μάρτυρες ενός ακήρυχτου πολέμου. Φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν ένα θύμα ή θύτης ήταν αλλοδαπός - ή ποιες θεωρίες συνωμοσίας θα διαβάζαμε αν η Αστυνομία δεν έπιανε τους δράστες. Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα, αλλά δεν θα τα γλιτώσουμε στο μέλλον, αν επαναπαυτούμε στις συλλήψεις της Αστυνομίας και δεν αντιμετωπίσουμε με όρους δημοκρατίας τη σκληρή πραγματικότητα γύρω μας.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται σωτήρες. Χρειάζεται να βάλει ταφόπλακα στο μετεμφυλιακό κράτος, ώστε να μη θρηνούμε στο μέλλον πάνω από ταφόπλακες και πίσω από τα σίδερα. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 11:21

NEWSLETTER