Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 08:31

Σπρωξίδι και… λιβάνι

Γράφτηκε από τον

Σπρωξίδι και… λιβάνι

Γενικό σπρωξίδι και… λιβάνι για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος που ήρθε ξαφνικά στην επιφάνεια. Με τόσο απροκάλυπτο τρόπο που σε κάνει να σκεφθείς ότι υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από το… αναπτυξιακό ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων. Η πολιτική ιδιοτέλεια είναι προφανής στις κινήσεις όλων των εμπλεκομένων και η εικόνα αυτών των ημερών δίνει ανάγλυφα τον τρόπο που διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα το πολιτικό προσωπικό.


Το υποκριτικόν του ενδιαφέροντος γίνεται ακόμη περισσότερο εμφανές όταν το συγκρίνεις με την στάση των παραγόντων της αυτοδιοίκησης σε ένα θέμα το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Και αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο της Ολυμπίας Οδού που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κουρεύεται στο τμήμα της μετά την Πάτρα. Που είναι και το μεγαλύτερο σε μήκος και εξαιρετικά κρίσιμο για όλη τη Δυτική Πελοπόννησο.
Η στάση αυτή των τοπικών παραγόντων δεν είναι άσχετη και με τη φύση του προβλήματος. Το κούρεμα της Ολυμπίας Οδού αποτελεί κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία. Κάθε κινητοποίηση για την υλοποίηση του έργου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. Και με δεδομένο το γεγονός ότι πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, κανένας δεν θα ήθελε να έρθει σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική επιλογή.
Αν ήταν κάποιος περισσότερο του δέοντος καχύποπτος, θα μπορούσε να κάνει πιο προχωρημένους… συνειρμούς αλλά δεν θα είχε και ιδιαίτερο νόημα. Σημασία έχει το γεγονός ότι αμαχητί από την πλευρά των Μεσσηνίων (με εξαίρεση ελαχίστων) θα πέσει λεπίδι σε ένα δρόμο που θα μπορούσε να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της Δυτικής Πελοποννήσου. Και να αναδείξει ακόμη περισσότερο την Καλαμάτα ως κέντρο υποδοχής επισκεπτών οι οποίοι με βάση την ευρύτερη περιοχή θα περιηγούνται σημαντικούς αρχαιολογικούς και άλλους χώρους της περιοχής ακόμη και την Αθήνα.
Παράλληλα ένας τέτοιος δρόμος αξιοποιεί περισσότερο τη δυναμική που δημιουργεί η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης τουρισμού κρουαζιέρας εφόσον κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα υποδομής.
Οπως δείχνουν τα πράγματα, η υπόθεση της Ολυμπίας Οδού θα κλείσει μέχρι το τέλος της άνοιξης αν δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την… αποζημίωση της κοινοπραξίας που επιβραβεύεται με τεράστιο χρηματικό ποσό για έργο που δεν έκανε. Οι τράπεζες σε έναν ακόμη τομέα επιβάλλουν την πολιτική τους και το κράτος καλείται εκ των πραγμάτων να χρηματοδοτήσει τον ιδιώτη ο οποίος ούτε ρισκάρει αλλά ούτε και βάζει τίποτε από την τσέπη του.
Στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη που έγινε πριν 4 μήνες ζητήθηκε ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Το οποίο δεν έγινε χωρίς να δώσει κανένας εξήγηση για τους λόγους που συνέβη αυτό. Τα σχόλια για όλους στην κρίση σας…
Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 18:33
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι δύο όψεις μίας κοινωνίας Περίφραξη και εκδρομή »