Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 20:02

Πρώτα συμπεράσματα για τον πόλεμο Ν.Δ. - Τατούλη 

Γράφτηκε από τον

Πρώτα συμπεράσματα για τον πόλεμο Ν.Δ. - Τατούλη 

 

Λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη σχεδόν κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει την έκβαση της μάχης και αν ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι εσχάτων.

Αυτό όμως που διαβάσαμε όλοι είναι μια τεκμηριωμένη ερώτηση εννέα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και καθώς ο πρώην πρωθυπουργός σπάνια καταθέτει ερωτήσεις (δεν κατάθεσε ούτε για το στρατόπεδο της Καλαμάτας “αφήνοντας” τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη να υποβάλλει τη σχετική ερώτηση), φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια κεντρική επιλογή της Πειραιώς που δεν ελήφθη εν θερμώ. Σε διαφορετική περίπτωση εκτός από τον κ. Σαμαρά δε θα υπόγραφαν την ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τζαβάρας και το στέλεχος πρώτης γραμμής Μάκης Βορίδης.  

Στην απίθανη περίπτωση που τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές υπόγραψαν την ερώτηση χωρίς να υπολογίσουν το μέγεθος των επιπτώσεων ή έδρασαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του κόμματος, θα γίνουμε μάρτυρες μια απίστευτης γκάφας με πρωτοφανείς διαστάσεις. Ομως όλα δείχνουν ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και οι 9 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στον κ. Τατούλη και στα “γαλάζια” μέλη της παράταξης. Εντός των επομένων ημερών θα μάθουμε τους πραγματικούς λόγους της ρήξης και το τι θα πράξουν οι “γαλάζιοι” της παράταξης Τατούλη. Προσωρινά φαίνεται ότι οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί της Περιφέρειας μελετούν με προσοχή τη στάση που τήρησαν οι “πράσινοι” συνάδελφοί τους πριν κινήσουν για… άλλες παρατάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι  “πράσινοι” αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Δέδες, Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος διατήρησαν τις έμμισθες θέσεις τους μέχρι το Μάρτιο του 2014, δύο μήνες δηλαδή πριν τις εκλογές του Μαΐου. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ του 2014 και της Νέας Δημοκρατίας του 2017. Το ΠΑΣΟΚ το 2014 κατέρρεε δημοσκοπικά, ενώ η Νέα Δημοκρατία το 2017 αυξάνει τη διαφορά που τη χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό είναι βέβαιο ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα αντιδράσει διαφορετικά σε πιθανή ανταρσία των “γαλάζιων” περιφερειακών συμβούλων από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση η λαβωμένη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ . Ειλικρινά δεν ξέρω αν πράγματι οι “γαλάζιοι” περιφερειακοί σύμβουλοι κατηγορούν το κόμμα τους για παλαιοκομματικές μεθόδους και για λαϊκισμούς ή αν αποδειχτεί ότι συμφώνησαν με την έκδοση μιας ανακοίνωσης της οποίας δεν γνώριζαν το περιεχόμενο. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας που θα διαβάσει σήμερα ότι τα στελέχη του κόμματός του κατηγορούν εννέα βουλευτές και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για “θεσμική εκτροπή”. Οπως και να τις διαβάσει κάποιος είναι πολύ βαριές κουβέντες. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 13:00