Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 19:57

Ραντεβού στον... ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από τον

Ραντεβού στον... ΟΑΕΔ

 

Θέλω να ελπίζω ότι η κεντρική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προβληματίζεται, αλλά και θα τραβήξει το αυτί των υπευθύνων της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας που αντιμετώπισαν τους τοπικούς δημοσιογράφους σαν πράκτορες του Μανιαδάκη και διεξήγαγαν τις εσωκομματικές με συνωμοτικούς κανόνες, όπως τις εποχές που δεν υπήρχε δημοκρατική διακυβέρνηση αλλά τυραννικά καθεστώτα.

Σε κάθε περίπτωση όμως -και ανεξάρτητα από τις διορθωτικές κινήσεις που θα επιχειρήσει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να πείσει τους πολίτες ότι καταλαβαίνει πως οι εσωκομματικές εκλογές δεν αφορούν μόνο μια σέχτα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία- το μεγάλο θύμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημοσιογραφική αξιοπιστία. 

Προσωπικά αισθάνθηκα μεγάλη ντροπή όταν συνειδητοποίησα ότι κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έγραψε τίποτα για τις εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος: είτε γιατί κάποιοι γνώριζαν, αλλά από κομματικό υπερπατριωτισμό θεώρησαν καλό να τηρήσουν τους συνωμοτικούς κανόνες, είτε γιατί οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν τα γεγονότα όταν είχαν ήδη γίνει, από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά, και χωρίς καμία διάθεση να αυτομαστιγωθώ για τα λάθη ενός ολόκληρου κλάδου, αλλά αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, οφείλω ως αρχισυντάκτης της “Ε” να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες για την απουσία της είδησης από την εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, ούτε θέλω ούτε μπορώ να υποκαταστήσω τις δημοσιογραφικές ενώσεις που έμειναν αμίλητες όταν τα μέλη τους κλήθηκαν σε συνέντευξη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και ξαφνικά μπροστά τους εμφανίστηκε... ο υπουργός Υγείας. Η αφωνία αυτή έδωσε επιπλέον περιθώριο στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας να μπερδέψει την ενημέρωση των πολιτών με το... κρυφτό, θεωρώντας προφανώς ότι οι πολίτες αγοράζουν εφημερίδα για να διαβάζουν κομματικές ανακοινώσεις. 

Αν τώρα οι δημοσιογράφοι μείνουμε για μια φορά ακόμα αμίλητοι, πιστεύοντας ίσως κι εμείς ότι ενημερώνουμε τους πολίτες αντιγράφοντας κομματικές ή κυβερνητικές ανακοινώσεις, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα έχουν εργασία μόνο όσοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου. Γιατί αν οι πολίτες θέλουν να διαβάσουν κομματικές ανακοινώσεις, μπαίνουν στις ιστοσελίδες των κομμάτων και τις διαβάζουν. 

Οπως και να έχει, πάντα θα υπάρχουν κομματικοί δημοσιογράφοι που θεωρούν ότι εκφράζουν το κοινωνικό συμφέρον υπηρετώντας την κομματική γραμμή. Διαφωνώ κάθετα μαζί τους, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί θα μείνουν άνεργοι - αφού η θέση εργασίας τους δεν εξαρτάται από την αξιοπιστία τους, αλλά από τους οπαδούς που θέλουν να διαβάζουν επαίνους για το κόμμα τους και λίβελους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Πολύ φοβάμαι όμως ότι σύντομα οι υπόλοιποι, ειδικά αν συνεχίσουμε να χάνουμε τις ειδήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στο κυβερνών κόμμα, θα δώσουμε ραντεβού στον... ΟΑΕΔ. Κι εκεί θα μπορούμε να συζητήσουμε, με την άνεση χρόνου που έχουν οι άνεργοι, για τη χαμένη αξιοπιστία της δημοσιογραφίας. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 18:36