Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 14:19

Ανεφάρμοστα σχέδια για το λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ανεφάρμοστα σχέδια για το λιμάνι της Καλαμάτας

 

Το yachting συνεισφέρει ετησίως στην ελληνική οικονομία 800 εκ. ευρώ και 11.500 θέσεις εργασίας, η κρουαζιέρα συνεισφέρει 580 εκ. ευρώ και 5.000 θέσεις εργασίας και η ακτοπλοΐα συνεισφέρει 900 εκ. ευρώ και 6.000 θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία αυτά της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ καλό θα είναι να τα μελετήσουν προσεκτικά όσοι σχεδιάζουν το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας με τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ετσι κι αλλιώς η ουσιαστική συζήτηση για την αξιοποίηση το λιμανιού της Καλαμάτας θα ξεκινήσει όταν θα συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εμπορικό και τουριστικό και χώρος για αθλητικές εγκαταστάσεις και λούνα παρκ. Η αρμονική συνύπαρξη πολλαπλών δραστηριοτήτων μπορεί να διακοσμεί ωραία τα προεκλογικά φυλλάδια αλλά δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα, αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να ρισκάρει τα χρήματά του σε ένα λιμάνι που όποιος θέλει μπορεί να κατασκευάσει αυθαίρετες εγκαταστάσεις.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και… επιστολών οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι είναι όχι μόνο νόμιμο αλλά και θεμιτό ο κάθε επαγγελματίας ή σύλλογος να προασπίζεται το συμφέρον του ζητώντας να λειτουργήσει το λιμάνι όπως αυτός θέλει. Τα συμφέροντα όμως του εκτελωνιστή συγκρούονται με τα συμφέροντα τόσο του εστιάτορα που θέλει τραπεζάκια και πάρκινγκ στις προβλήτες όσο και του εμπόρου που φιλοδοξεί να προμηθεύσει με τα αναγκαία τους ιδιοκτήτες των γιοτ. Αν στο παζλ προστεθούν και οι ιδιοκτήτες μέσων μαζικής μεταφοράς (ταξί, πούλμαν κ.λπ.) που θέλουν για ευνόητους λόγους περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η απόφαση για την αξιοποίηση του λιμανιού της Καλαμάτας.

Με ποια κριτήρια θα ληφθεί λοιπόν η απόφαση όταν η κάθε πλευρά παρουσιάζει το δικό της συμφέρον ως… κοινό συμφέρον της πόλης και του έθνους; Σε μια φιλελεύθερη οικονομία ο ιδιοκτήτης του λιμανιού θα αποφασίσει για τη λειτουργία του με γνώμονα την επιδίωξη του μέγιστου δυνατού κέρδους. Σε μια κορπορατιστική οικονομία όπως η ελληνική, η εκάστοτε δημοτική αρχή που το διαχειρίζεται θα αποφασίσει με γνώμονα το μέγιστο… εκλογικό κέρδος και προσπαθώντας να μην στεναχωρήσει κανέναν εν δυνάμει ψηφοφόρο θα προτείνει το λιμάνι της Καλαμάτας να είναι ταυτόχρονα εμπορικό, τουριστικό, μαρίνα, προαύλιο εστιατορίου, υδατοδρόμιο, αθλητικός χώρος, λούνα παρκ και πλαζ λουομένων. Αν έρθει και κανένας παλαβός να ζητήσει μέρος του μόλου για να δημιουργήσει διαστημική πύλη, να είστε σίγουροι ότι θα εξετάσουν το αίτημά του στην επόμενη αναθεώρηση του μάστερ πλαν.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 14:19

NEWSLETTER