Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 12:47

Η προφυλάκιση βγάζει... δήμαρχο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ίσως αποδειχθεί εξίσου καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις με την προφυλάκιση του επίσης πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, που σηματοδότησε ταυτόχρονα τόσο την αρχή του τέλους για το "όλον ΠΑΣΟΚ" όσο και την έναρξη της ξέφρενης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη το 2012, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Μαΐου, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας το 16,7% των ψήφων "προσπέρασε" το ΠΑΣΟΚ που περιορίστηκε στο 13,6%. 

Τότε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου γνωρίζοντας ότι έτσι και αλλιώς "πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων" όπως είχε επισημάνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν. Ουσιαστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ταυτίσει τον κ. Τσοχατζόπουλο με το ΠΑΣΟΚ αποκρύπτοντας παράλληλα τα “πράσινα” στελέχη που άρχισαν να πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την προφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου είναι αναμενόμενο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να δώσει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ προσδοκώντας πολιτικό κέρδος όχι μόνο στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Ανεξάρτητα όμως από το αν θα αποδώσει καρπούς η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, η προφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου πληγώνει την ήδη βαριά τραυματισμένη ελληνική Κεντροαριστερά, σε μια περίοδο μάλιστα που διεθνώς η Σοσιαλδημοκρατία έχει φθίνουσα πορεία.
Ξέρω ότι πολλοί σκέφτεστε: Μα καλά είναι δυνατόν να κρίνει η προφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου την εκλογή των δημάρχων στις εκλογές του Μαΐου; Δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω. Απλώς θα ρωτήσω με τη σειρά μου: Είναι δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστος ο μέσος ψηφοφόρος από την προφυλάκιση ενός ακόμα πρώην υπουργού;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 12:54