Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 12:17

Αποφάσεις με τη μέθοδο της Πυθίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποφάσεις με τη μέθοδο της Πυθίας

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός το ΑΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Πόσο μειώθηκαν οι πωλήσεις εξαιτίας της πανδημίας στην Περιφέρεια; Αυξήθηκε ή μειώθηκε το αγροτικό εισόδημα το 2019 στην Πελοπόννησο; Τι ποσοστό του πελοποννησιακού ΑΕΠ παράγουν η ΔΕΗ και η "Motor Oil";

Οσο και αν ψάξετε σε γραφεία υπηρεσιών και Διαδίκτυο δεν πρόκειται να βρείτε απαντήσεις, αφού οι πολιτικοί της Πελοποννήσου (όπως και των υπόλοιπων Περιφερειών) συνεχίζουν να διοικούν αγνοώντας πλήρως τα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία. Ουσιαστικά δεν υπάρχει υπηρεσία για να συγκεντρώνει τα στοιχεία και για αυτό όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με τη μέθοδο της... Πυθίας. Από εκεί και πέρα οι ομάδες πίεσης παρουσιάζουν την κατάσταση όπως τις συμφέρει και πάντα με στόχο να αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της δημόσιας δαπάνης.

Με τη σειρά τους τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν άκριτα τις πληροφορίες που προωθούν οι ομάδες πίεσης και έτσι η κοινή γνώμη πιστεύει ότι κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει και ότι το 18ο αιώνα οι Πελοποννήσιοι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα από το σημερινό. Μέσα σε αυτό το σκοτάδι, η διατήρηση της κατεστημένης τάξης πραγμάτων καθίσταται αυτοσκοπός, αφού κάθε προσπάθεια αλλαγής στα τυφλά ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα μεγαλύτερα από αυτά που επιχειρεί να θεραπεύσει.

Και όποιος διαφωνεί είναι ελεύθερος να φύγει και να πάει σε περιφέρειες που μετρούν τα οικονομικά μεγέθη.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 12:21

NEWSLETTER