Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 10:15

Πολιτικός Καζαμίας για το... άσωτο έτος 2013

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ιανουάριος 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοινώνει τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου καινοτομίας στο Μοριά. Μετά την ανακοίνωση οι τιμές των μετοχών της Microsoft και της Αpple πέφτουν κατακόρυφα, καθώς η αγορά προεξοφλεί την ανάπτυξη των εταιρειών της ελληνικής Σίλικον Βάλεϊ. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαπιστώνει ότι η φοροδιαφυγή συνεχίζεται. 

 Φεβρουάριος 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας "απαντά" στον Πέτρο Τατούλη και ανακοινώνει ότι θα δημιουργηθεί ερευνητικό κέντρο μοριακής και γενετικής βιολογίας στη… Μαραθόλακκα. Το κέντρο θα έχει ως στόχο να μετατρέψει τα απορρίμματα σε... σκουπίδια. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαπιστώνει ότι η φοροδιαφυγή αυξάνει. 

 Μάρτιος

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα τριμήνου των φωτογραφήσεων αιρετών. Σύμφωνα με αυτά το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος φωτογραφήθηκε 174 φορές και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης 178. Ο κ. Αναστασόπουλος υποβάλλει ένσταση ζητώντας να καταμετρηθούν και οι… τηλεοπτικές εμφανίσεις. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαπιστώνει ότι η φοροδιαφυγή παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

 Απρίλιος 

Η Χρυσή Αυγή Καλαμάτας ιδρύει τράπεζα… σπέρματος μόνο για Ελληνες. Η πρωτοβουλία αυτή προκαλεί διάσπαση του κόμματος, καθώς η σκληροπυρηνική πτέρυγα υποστηρίζει ότι δεν είναι ελληνική πράξη ο… αυνανισμός. Οι διαφωνούντες αποχωρούν από το κόμμα και ιδρύουν τη Χρυσή Συνουσία. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαπιστώνει ότι τα δημόσια έσοδα καταρρέουν εξαιτίας της φοροδιαφυγής. 

 Μάιος 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες διοργανώνουν συνέδριο για να αποφασίσουν αν  μας… ψεκάζουν ή όχι. Οι σύνεδροι αποφάσισαν. "Μόνο οι ανόητοι Ελληνες πιστεύουν ότι δεν μας ψεκάζουν". Το κόμμα διασπάται επειδή οι περισσότεροι οπαδοί του κόμματος θεώρησαν την φράση "ανόητοι Ελληνες" ως ειρωνική παράφραση του ονόματος "Ανεξάρτητοι Ελληνες". Μετά τη διάσπαση η ελληνική κοινωνία μπερδεύεται και δεν ξέρει ποιοι είναι οι ανόητοι και ποιοι οι ανεξάρτητοι Ελληνες. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προαναγγέλλει μακροπρόθεσμα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. 

 Ιούνιος 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. Στις εσωκομματικές εκλογές υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου θέτουν 3.200 μέλη του κόμματος και 280 φίλοι. Ψηφίζουν 1.722 μέλη και εκλέγουν πρόεδρο τον… Γιώργο Παπανδρέου που δεν έχει θέσει υποψηφιότητα. Επιστρέφει στην προεδρία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το κόμμα συνεχίζει ήρεμα την πορεία του προς τη διάλυση. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοινώνει νέους φόρους λόγω της... φοροδιαφυγής. 

 Ιούλιος 

Η Αλέκα Παπαρήγα ανακοινώνει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πωλείται το "Σπίτι του Λαού" στον Περισσό. Το αγοράζει ο Γιάννης Αλαφούζος και το μετονομάζει σε "Σπίτι του Παναθηναϊκού". Καθοριστικό ρόλο στην πώληση παίζει η βουλευτής του ΚΚΕ και γνωστή "βαζελίνα" Λιάνα Κανέλη. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας γράφει βιβλίο για τη... φοροδιαφυγή. 

 Αύγουστος

Χιλιάδες Μεσσήνιοι συρρέουν για να παρακολουθήσουν την επίσημη τελετή παράδοσης της μεγάλης τοξωτής γέφυρας του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα. Η πλαγιά δεν αντέχει το πλήθος και… κατολισθαίνει. Ο δρόμος κλείνει και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος καταθέτει ερώτηση ζητώντας να μάθει πότε θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία το Παραδείσια - Τσακώνα. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δίνει διαλέξεις στο εξωτερικό για τη... φοροδιαφυγή. 

 Σεπτέμβριος 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο μετονομάζεται σε ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΕΚ, καθώς το Αριστερό Ρεύμα επιβάλλει να προστεθεί και η λέξη Κουμουνιστών μετά το Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει τις διαλέξεις για τη... φοροδιαφυγή.

 Οκτώβριος 

Η ΔΗΜΑΡ βλέποντας ότι το ΕΚΜΕΚ ανεβάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει σήμα της το μπακλαβά και μετονομάζεται σε ΔΗΜΑΡ ΜΠΑΚΛΑΒΑ. Παράλληλα μετατρέπει τα γραφεία σε ζαχαροπλαστεία και εισάγει το κόμμα στο… Χρηματιστήριο. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιστρέφει στην Ελλάδα και κηρύσσει τον πόλεμο στη… φοροδιαφυγή 

 Νοέμβριος 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει ότι για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2013 οι άνεργοι μειώθηκαν κατά… 3 και ότι πλέον είναι μόνο 2.189.785. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία, δήλωσε πανευτυχής ο πρωθυπουργός. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παίρνει Νόμπελ Οικονομίας για τις διαπιστώσεις του αναφορικά με τη φοροδιαφυγή. 

 Δεκέμβριος 

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Νόμπελ Οικονομίας ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας ομολογεί ότι η Ελλάδα δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους που είχε θέσει η τρόικα και ότι πλέον δυο δρόμοι υπάρχουν για τη χώρα. "Ή θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή ή θα εγκαταλείψουμε το ευρώ", δηλώνει ο κ. Στουρνάρας και η Ευρώπη σείεται από τα… γέλια.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 13:14