Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 11:53

Ο μαραθώνιος για τα αρχαία μόλις ξεκίνησε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ο μαραθώνιος για τα αρχαία μόλις ξεκίνησε

Ο μαραθώνιος για την ανάδειξη των αρχαίων της Καλαμάτας δεν τελείωσε με τις δηλώσεις του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, οπότε είναι πρόωροι οι πανηγυρισμοί, όπως πρόωρα ήταν και τα δάκρυα μετά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οποιοι δεν συνθηματολογούν, αλλά παραμένουν συγκεντρωμένοι στο στόχο, γνωρίζουν ότι ο πραγματικός μαραθώνιος ξεκινά τώρα - και ότι για να πειστούν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι Μεσσήνιοι. Αν και ακούγεται πολύ κοινότοπο θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτή την κινητοποίηση δεν περισσεύει κανένας, και γι’ αυτό θα πρέπει να μείνουν στην άκρη τόσο οι πολιτικές αντιπαραθέσεις όσο και οι προσωπικές φιλοδοξίες.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος οφείλει να διαβάσει σωστά το συσχετισμό των δυνάμεων και να μην παρασυρθεί από σειρήνες που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πολιτική ψυχραιμία. Για του λόγου το ασφαλές, θα υπενθυμίσω ότι μετά την επίσκεψη της υπουργού Λίνας Μενδώνη στη Μεσσηνία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στράφηκαν εναντίον της επειδή άκουσαν ή κατάλαβαν τις... μισές δηλώσεις της, αγνοώντας όσα είπε αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αναθεωρηθεί η γνωμάτευση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ευτυχώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με την ερώτηση που κατέθεσε και κυρίως με τη στάση του, έδωσε την ευκαιρία στην κ. Μενδώνη να επαναλάβει όσα είπε στη Μεσσηνία αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ευτυχώς επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας ασχολήθηκε με τη διαδικασία και όχι με όσους ήταν έτοιμοι να κηρύξουν πόλεμο στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ευτυχώς, τέλος, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς με τη γραπτή δήλωσή του απέδειξε ότι και η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για την ανάδειξη των αρχαίων της Καλαμάτας.

Από εδώ και πέρα η πολιτική, η οικονομική και η πνευματική ηγεσία της Μεσσηνίας πρέπει να κινητοποιηθούν ώστε να πειστεί και το τελευταίο αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ότι η ανάδειξη των αρχαίων της Καλαμάτας είναι εφικτή και ταυτόχρονα αναγκαία για την ανάπτυξη του νομού και ολόκληρης της Περιφέρειας.

Ολα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου.

Θανάσης Λαγός 

lathanasis@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 21:04

NEWSLETTER