Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 11:48

Ο σίγουρος δρόμος της εκλογικής καταστροφής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ο σίγουρος δρόμος της εκλογικής καταστροφής

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στα θέματα της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου και της ανάδειξης των αρχαίων του Ιστορικού Κέντρου απέδειξε ότι δεν έχει ταμπού και ότι μπορεί με μεγάλη ευκολία να προσπεράσει τις κόκκινες διαχωριστικές γραμμές που είχε θέσει ο προκάτοχός του Παναγιώτης Νίκας.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δύο προσπαθειών, η πολιτική του κ. Βασιλόπουλου είναι ωφέλιμη για την πόλη, αφού μεταξύ άλλων υποδεικνύει το δρόμο της συνεργασίας ως τη λεωφόρο που θα οδηγήσει την Καλαμάτα σε ευρωπαϊκές διαδρομές. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύει τόσο τις αδυναμίες της παράταξής του όσο και την αδυναμία των άλλων δύο "γαλάζιων" παρατάξεων που τον στηρίζουν, καθώς αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δείχνουν απρόθυμοι να ακολουθήσουν τον δήμαρχο στη νέα πορεία.

Σε ιδανικές συνθήκες το κενό αυτό θα καλυπτόταν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν ερείσματα στο πολιτικό κέντρο και δεν έχουν κανένα λόγο να συνεχίσουν την ακραία ρητορική, που απευθύνεται μόνο στο ακροαριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επικεφαλής των παρατάξεων όμως δείχνουν να έχουν παγιδευτεί στην εποχή του "παλιού ΠΑΣΟΚ, του ορθόδοξου", τότε που η αντιδεξιά ρητορική ήταν μονόδρομος για την εξουσία αντικαθιστώντας την αντικομμουνιστική μεταπολεμική υστερία. Σε κάθε περίπτωση, εκλογικά ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούν το ανώτατο όριο της αντισυστημικής ψήφου και για αυτό οι επικεφαλής που θέλουν να παραμείνουν ή να γίνουν δήμαρχοι θα πρέπει να στραφούν προς το πολιτικό κέντρο αδιαφορώντας πλήρως για τις ψήφους όσων θεωρούν τον κορονοϊό δημιούργημα των εργαστηρίων, με σκοπό να πλουτίσουν οι φαρμακευτικές.

Οσο οξύμωρο και αν ακούγεται, τυχόν αποτυχία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου θα παρασύρει στην πολιτική αφάνεια κυρίως τις παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης, που δεν στηρίζονται από κανένα κόμμα, καθώς η Νέα Δημοκρατία (αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα δυσκολευτεί να βρει έναν νέο και άφθαρτο υποψήφιο.

Kαι για όσους δεν κατάλαβαν: Ο δρόμος που οδηγεί στην καρέκλα του δημάρχου, αυτή την τετραετία περνάει μέσα από τη διαδρομή μιας επιτυχημένης αντιδημαρχίας. Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μάλιστα χωρίς φιλικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ξεκάθαρη επικοινωνιακή γραμμή, οδηγεί στην πολιτική αφάνεια.

Θαανάσης Λαγός

lathanasis@gmail.com

 


NEWSLETTER