Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 12:24

Πολυώροφο πάρκινγκ στο Στάδιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Πολυώροφο πάρκινγκ στο Στάδιο Καλαμάτας

Το πρόβλημα της στάθμευσης στην Παραλία της Καλαμάτας πρέπει να λυθεί ανεξάρτητα από την πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου, αφού κάθε χρόνο η περιοχή μεταξύ του λιμανιού της πόλης και του ξενοδοχείου "Φιλοξένια" δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από τη μεσσηνιακή ενδοχώρα και τους γειτονικούς νομούς, που έρχονται με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με... ασπιρίνες, όπως τα συνήθη μέτρα στην οδό Αύρας, ούτε με οράματα για τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση του δυτικού παραλιακού μετώπου. Το πρόβλημα της στάθμευσης μπορεί να λυθεί την επόμενη διετία μόνο με δημιουργία πολυώροφου πάρκινγκ στις εκτάσεις του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Προσωπικά έχω γράψει πολλές φορές ότι η κατασκευή του πάρκινγκ δεν θα στοιχίσει τίποτα στο Δήμο Καλαμάτας αν παραχωρηθεί η έκταση του Σταδίου για 30 χρόνια, εφόσον ο παραχωρησιούχος κατασκευάσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αγία Τριάδα, στο στρατόπεδο, δίπλα στον Νέδοντα ή όπου αλλού επιλέξει η δημοτική αρχή.

Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση, ενώ δεν έχουν καταθέσει εναλλακτική πρόταση, αρνούνται να συζητήσουν τη δημιουργία πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση μιλούν γενικώς και αορίστως για δημόσια συγκοινωνία, αν και γνωρίζουν ότι ο επισκέπτης από τον Μελιγαλά και την Τρίπολη δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει το αυτοκίνητό του στην Κεντρική Αγορά για να πάει με λεωφορείο ή τραμ στην Παραλία για μπάνιο ή για ούζο.

Βεβαίως κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η αγορά της Παραλίας έχει την "πολυτέλεια" να διώξει τους πελάτες της προσδοκώντας να προσελκύσει στο μέλλον μόνο υψηλά εισοδήματα. Κάποιοι άλλοι επίσης μπορεί να πιστεύουν ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Παραλία της Καλαμάτας και ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Πελοποννήσιοι να πάρουν το... κουβαδάκι τους και να πάνε αλλού αν δεν βρουν να παρκάρουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Και οι μεν και οι δε με την απραξία τους στέλνουν κόσμο σε άλλες... παραλίες και αν δεν αλλάξουν μυαλά σε λίγα χρόνια και οι Καλαματιανοί θα πηγαίνουν για μπάνιο σε οργανωμένες παραλίες του... Δήμου Μεσσήνης.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός