Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 13:06

Σύγκρουση με την... πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες το πρωί από τους Γαργαλιάνους για τα αγροτικά προϊόντα: "Αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές, δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ποτέ παράγοντας το φθηνότερο προϊόν, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί παράγοντας το καλύτερο προϊόν".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Η δυνατότητα να μπορέσουμε να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, να μπορέσουμε να κάνουμε και αυτήν τη μοναδικής ομορφιάς περιοχή αλλά και την όλη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου επισκέψιμη. Οπως καλή ώρα το κάνουμε με τα οινοποιεία μας, αύριο θα το κάνουμε και με το λάδι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε και υπηρεσίες στον πρωτογενή μας τομέα που θα στηρίζονται και θα πρέπει να στηρίζονται -γιατί όχι αποκλειστικά- σε παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, έτσι ώστε όταν οι επισκέπτες μας γυρίσουν στις χώρες τους να αναζητούν τα προϊόντα μας και όταν δεν θα βρίσκονται στην Ελλάδα".

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι επικοινωνιακά άριστες, αλλά δυστυχώς απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα, αφού και η κυβέρνησή του δεν εφαρμόζει τους νόμους που θα ενίσχυαν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Για παράδειγμα: Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα εστίασης είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν στους πελάτες τους τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μια μικρή βόλτα στα καταστήματα εστίασης της Μεσσηνίας θα πείσει και τον πιο φανατικό οπαδό της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφενός ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται και αφετέρου ότι οι δηλώσεις - εξαγγελίες των πρωθυπουργών ξεχνιούνται μετά από λίγα εικοσιτετράωρα. Με απλά λόγια: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταδικασμένη ή να συγκρουστεί με τις κατεστημένες δυνάμεις που κρατούν δέσμια την οικονομία ή με την... πραγματικότητα που συγκρούστηκαν όλοι οι πρωθυπουργοί της τελευταίας δεκαετίας πριν χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 13:09