Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 09:56

Επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Γράφτηκε από τον

Επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Διαβάσαμε την εξής είδηση:

«Ξεκίνησαν οι πωλήσεις διακοπών Jet2holidays σε χειμερινούς προορισμούς ήλιου για το χειμώνα 2022-2023, από οκτώ αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι διαθέσιμοι προορισμοί είναι: Κανάρια Νησιά (Τενερίφη, Λανζαρότε, Γκραν Κανάρια και Φουερτεβεντούρα), Μαδέρα, Τουρκία (Αττάλεια), Κύπρος (Πάφος). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έως 175 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά. Οι πτήσεις είναι διαθέσιμες από τα αεροδρόμια σε Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Στάνστεντ».

Από τη λίστα απουσιάζουν... εκκωφαντικά οι ελληνικοί προορισμοί, παρά τις διαπιστώσεις των πολιτικών για ανάγκη επέκτασης της τουριστικής σεζόν και τους χειμερινούς μήνες. Επειδή όμως η οικονομική ανάπτυξη και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν δεν έρχονται με διαπιστώσεις, αλλά με σκληρή δουλειά, θα πρέπει να ξεκινήσει αύριο αν είναι δυνατόν η προσπάθεια προβολής των ηλιόλουστων χειμερινών προορισμών της Πελοποννήσου.

Ανοίγοντας παρένθεση, θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη ενοποίησης της τριχοτομημένης Πελοποννήσου. Είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να γίνει επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν με την Αρχαία Ολυμπία εκτός... Πελοποννήσου. Γι’ αυτό το τουριστικό προϊόν πρέπει να προωθηθεί από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και ∆υτικής Ελλάδας, πιθανόν με το brand name "Μοριάς", ώστε να μην μπερδεύεται ο επισκέπτης με τις ανιστόρητες διοικητικές διαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση, επιχειρηματίες και πολιτικοί οφείλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταστρώσουν ένα σχέδιο ανάδειξης των ηλιόλουστων χειμερινών προορισμών της Πελοποννήσου.

Αν συνεχίσουμε να συζητάμε μόνοι μας στα καφενεία για τις δυνατότητες της Μεσσηνίας, λέγοντας πως είναι ιδανικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, ηλικιωμένους και Βορειοευρωπαίους, δεν θα καταφέρουμε τελικώς τίποτα περισσότερο από όσους συζητούν στο καφενείο για τις δυνατότητες του... μεσσηνιακού ελαιόλαδου.

Με απλά λόγια: Για να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν, δεν αρκεί να ξέρουμε εμείς ότι έχουμε ήλιο 10 μήνες το χρόνο. Χρειάζεται να το πληροφορηθούν οι εν δυνάμει επισκέπτες – και δεν θα το πληροφορηθούν ούτε από το καφενείο της Κάτω Ραχούλας ούτε από τις αναρτήσεις της Ρούλας. Θα το πληροφορηθούν μέσω μιας καλοσχεδιασμένης πολύχρονης καμπάνιας, που θα αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα του προορισμού της Πελοποννήσου.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 02:58