Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 12:24

Οι αντίθετες απόψεις για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Οι αντίθετες απόψεις για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Στη δημοκρατία, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι διαφορετικές απόψεις όχι μόνο δεν διώκονται αλλά είναι και επιθυμητές, επειδή μεταξύ άλλων από τις σημερινές "αιρέσεις" ίσως ξεκινήσει μια αυριανή "ορθοδοξία".

Γι’ αυτό και κανένας Μεσσήνιος δεν στράφηκε κατά των πέντε δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας που καταψήφισαν το ψήφισμα για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Αν και προφανέστατα η ψήφος τους μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από όσους θέλουν την ουσιαστική κατάργηση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν ελεύθερα και κανένας δεν αμφισβητεί ούτε τις ειλικρινείς προθέσεις τους, ούτε την αγωνία τους για το μέλλον του μεσσηνιακού πρωτογενούς τομέα, ούτε φυσικά την εντιμότητά τους. Αντιθέτως, πολλοί αναρωτιόμαστε ποιες είναι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΜΕΤΕ Νέλο Γεωργούδη, οι "εξαγωγικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας που με σθένος στάθηκαν" σε όσους ζητούσαν να χαρακτηριστεί συνώνυμη της "Ελιάς Καλαμάτας" η "ποικιλία Καλαμών".

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όπως οι αιρετοί έτσι και οι επιχειρήσεις δικαιούνται να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, υπερασπίζοντας φυσικά και τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και όλες οι επιχειρήσεις στις σύγχρονες δημοκρατίες εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια τις θέσεις τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, ακόμα και όταν αυτά συγκρούονται με θέσεις κοινωνικών ομάδων, συλλογικοτήτων και κυβερνήσεων. Δεν ζούμε σε καθεστώς απολυταρχίας για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με συνωμοτικούς κανόνες στο ημίφως στοών και σπηλαίων. Ας βγουν λοιπόν ελεύθερα να εκφράσουν δημοσίως τις διαφωνίες τους για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, για να κριθούν από τους Μεσσήνιους όπως κρινόμαστε όλοι, χωρίς χαρακτηρισμούς και κατάρες. Οι εποχές της συνωμοτικής δράσης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και όποιος συνεχίζει να ζει σε αυτές απλώς ζημιώνει την επιχείρησή του.

latahanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 16:42

NEWSLETTER