Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 09:21

Κολλημένη στα 3,50 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

Γράφτηκε από τον
Το ψυχολογικό φράγμα των 3,50 ευρώ το κιλό δείχνει ανυπέρβλητο στην αγορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που διαψεύδει τις προσδοκίες για σημαντική αύξηση στην τιμή του προϊόντος.
Στη Μεσσηνία και στην Ηλεία καλλιεργούνται γλυκοπατάτες σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, κυρίως λόγω του… Άκη Πετρετζίκη και των συνταγών του, οι οποίες σύστησαν σ’ ένα ευρύτερο ελληνικό καταναλωτικό κοινό το…
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 22:03

Διπλό χρυσό μετάλλιο σε λάδι από Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Διπλό χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena 2022» κατέκτησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ελαιώνας» από τους Γαργαλιάνους με το ελαιόλαδό του «Vatsiko» από 100% κορωνέικη ποικιλία.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τιμή της πατάτας και των αρνιών διοργάνωσε σήμερα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.
Με ικανοποιητικές τιμές, στα 60 λεπτά, ξεκίνησε η συγκομιδή της φετινής ανοιξιάτικης πατάτας σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 12:00

H άφιξη του αβοκάντο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Το αβοκάντο είναι ένα τροπικό φρούτο με μακραίωνη ιστορία και μεγάλη θρεπτική αξία.
Στο «σύννεφο» του gov.gr βρίσκονται ήδη οι εφαρμογές για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών. Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, από τον παγετό που σημειώθηκε στις 23-25 Ιανουαρίου στις Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας “προκλήθηκαν ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες (όπως δενδρώδεις, καλλιέργειες κηπευτικών, ανοιξιάτικες…
Η αύξηση του κόστους παραγωγής εξανεμίζει τα κέρδη από τις ελαφρώς καλύτερες τιμές που έχουν φέτος τα κηπευτικά από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Τριφυλίας.
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 19:20

Γεωργικό Σχολείο στην περιοχή της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος με τίτλο Γεωργικό Σχολείο ανακοινώνει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μέσω του gov.gr θα γίνουν φέτος οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εργαστήριο για παρασκευή σάλτσας ντομάτας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Απριλίου.
Το ζήτημα της ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” που παραμένει σε εκκρεμότητα, η άνοδος των τιμών στα λιπάσματα και την ενέργεια, ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης, οι καλές πρακτικές και οι διεθνείς πρωτοβουλίες…
Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 49 εκατ. ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης ξεκινά στις 30 Μαΐου…
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 09:07

Αιτήσεις για αναδιάρθρωση καλλιεργειών

Γράφτηκε από την
Από τις 28 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2022 θα διαρκέσει η υποβολή αιτήσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, προϋπολογισμού 166.720.000 ευρώ.
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 08:49

Πρόγραμμα επενδύσεων στην πράσινη γεωργία

Γράφτηκε από την
Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 98.111.000 ευρώ.
Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 19:47

Δημοπρασία ελαιολάδου στο Δώριο

Γράφτηκε από την
Ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τριφυλίας με έδρα το Δώριο διοργανώνει δημοπρασία 40 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου την Κυριακή 17 Απριλίου στις 8 μ.μ.
Στο στάδιο του ξεσκεπάσματος από το πλαστικό κάλυψης προχωρούν οι καρπουζοπαραγωγοί της Τριφυλίας, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.
“Μοιράζουν ψίχουλα στους σταφιδοπαραγωγούς και το πανηγυρίζουν, ύστερα από την ανακοίνωση μετά από ένα χρόνο του υπουργείου ότι δίνει 4,7 εκ. ευρώ μέσω de minimis για τη σταφίδα”, επισημαίνει ο…
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 08:29

4,7εκ ευρώ για ενίσχυση σταφιδοπαραγωγών

Γράφτηκε από την
Την απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 4,7 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση κατόπιν σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρου Σκυλακάκη.

NEWSLETTER