Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 22:02

Ο Παπασταθόπουλος μπορεί να ανοίξει “δρόμους”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Παπασταθόπουλος μπορεί να ανοίξει “δρόμους”

 

 

Πρόθυμος και έτοιμος να βοηθήσει τη γενέτειρά του, την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα παρουσιάστηκε χθες επισκεπτόμενος το Δημαρχείο Καλαμάτας ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Κι αυτό μέσα από συνεντεύξεις του και άλλου είδους προβολή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης με “όπλο” τη θέση του και την αναγνωρισιμότητα του ως διεθνής ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει τις φανέλες ορισμένων πολύ μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

Το γεγονός μάλιστα ότι η παρουσία του στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συνδυάστηκε με δωρεά προς τη Δημοτική Αστυνομία, δείχνει ότι η επίσκεψη του διακεκριμένου αμυντικού αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία, με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του στη χώρα λόγω των υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα, αλλά και την επικείμενη λειτουργία της νέας οικογενειακής επιχείρησης στο κέντρο της Καλαμάτας.

Θα μπορούσαν όμως μέσα σε όλες τις προσπάθειες της Μεσσηνίας για προβολή της ως τουριστικού προϊόντος να ενταχθούν και πρόσωπα, που κατάγονται από την περιοχή και από διάφορες θέσεις διαπρέπουν στο χώρο τους; Η απάντηση είναι αναμφισβήτητα καταφατική και ο Sokratis είναι ένα από αυτά τα άτομα, που έχει τα τελευταία χρόνια τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τις επιδόσεις του στα γήπεδα της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα.

Και όχι μόνο αυτός, αλλά και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, που μπορεί εδώ και χρόνια να μην έχουν επισκεφθεί την περιοχή της καταγωγής τους, αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ καλοί πρεσβευτές της Μεσσηνίας στα πέρατα του κόσμου. Ενδεικτικά και δυνατά παραδείγματα ο παγκοσμίως καταξιωμένος συνθέτης Yanni, αλλά και ο Greg Yaitanes γνωστός παραγωγός και σκηνοθέτης, με συμμετοχή σε σειρές που έσπασαν ταμεία, όπως το “Lost”, το “Prison Break” και το “Grey's Anatomy” και κάτοχος βραβείου EMMY. Και φυσικά ακόμα πολλοί άλλοι από διάφορα επαγγελματικά και επιστημονικά πεδία.

Ας μην αρκεστεί λοιπόν η Καλαμάτα και η Μεσσηνία σε φωτογραφίες, που βγαίνουν μόνο μέσα στους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου, αλλά ας διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ώστε συντοπίτες μας που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο να αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για το δικό μας ανερχόμενο τουριστικό προϊόν. Αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος, που θα τους εμπνεύσει και θα τους συντονίσει.

 


NEWSLETTER