Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 20:25

Τα παράλογα...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις εισόδους και εξόδους της Καλαμάτας, με προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι, καθώς και αργά το απόγευμα. Αυτό που θα περίμενε κανείς, δηλαδή μια σχετική μείωση της κίνησης στη Νέα Είσοδο, λόγω της λειτουργίας του περιφερειακού δρόμου, μάλλον δεν έχει προκύψει. Από την άλλη, οι περιορισμένες δυνατότητες της Αρτέμιδος να υποδεχθεί τα οχήματα που έρχονται στην Καλαμάτα μέσω του περιφερειακού, συμβάλλουν στο να δημιουργείται πρόβλημα σε καθημερινή βάση, στην περιοχή γύρω από το Κάστρο και την ΚΑΚ, καθώς οι θέσεις στάθμευσης είναι πεπερασμένες και οι επισκέπτες της Καλαμάτας δύσκολα βρίσκουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Αραγε, πότε σκέπτονται οι ντόπιοι εγκέφαλοι να αξιοποιήσουν την υφιστάμενη σιδηροδρομική υποδομή, που εξυπηρετεί όλες τις έδρες των δήμων, εκτός της Πύλου; Κι όμως, δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί με μια μελέτη η οικονομία που θα προέκυπτε γενικότερα αν η συγκεκριμένη υποδομή χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση όλων αυτών των ανθρώπων από και προς τα σπίτια τους. Καθώς, πέρα από τον κόσμο που έρχεται στην Καλαμάτα για ψώνια ή για διασκέδαση, υπάρχει -σχεδόν σε καθημερινή βάση- και κόσμος που πηγαινοέρχεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για εργασία. Οπως και κόσμος που μετακινείται από την πόλη προς την υπόλοιπη Μεσσηνία για τον ίδιο λόγο.

Θα μπορούσαν αυτοί να εξυπηρετηθούν με τη λειτουργία ενός προαστιακού σιδηροδρόμου, υπό την αίρεση βεβαίως ότι θα πρέπει να μάθουν οι νεότεροι οδηγοί πώς να συμπεριφέρονται στις ισόπεδες διαβάσεις -καθώς η... ανυπαρξία τρένου στην περιοχή συμβάλλει στο να μην... βλέπουν καν τις σιδηροτροχιές. Αλλά και οι παλιότεροι οδηγοί θα πρέπει να ξαναμάθουν τα αυτονόητα, καθώς ακόμα και όταν ήταν... παχιές οι αγελάδες, κανείς δεν έδινε σημασία στον καταφρονεμένο σιδηρόδρομο. Ισα-ίσα μάλιστα που κάποιοι ζητούσαν να... σταματούν και να... ελέγχουν οι συρμοί στις αφύλακτες -και παράνομες οι περισσότερες- ισόπεδες διαβάσεις, ενώ λίγο ακόμα χρειαζόταν για να ζητήσουν να μπουν... ανάποδα οι μπάρες και στις φυλασσόμενες διαβάσεις.

Παράλογο; Τώρα ή τότε;

Βασίλης Γ. Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 17:24