Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 20:44

Οι δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν ενοίκιο και τα κρατικά κτήρια παραμένουν κενά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν ενοίκιο και τα κρατικά κτήρια παραμένουν κενά

 

Ξεχάστηκε η υπόθεση της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών της Μεσσηνίας σε κρατικά κτήρια. Υπόθεση πολύ σοβαρή για να σταματήσει η κατασπατάληση χρημάτων σε ενοίκια και να αξιοποιηθούν χώροι του Δημοσίου, που παραμένουν κενοί.

Κάτι πήγε να κινηθεί στις αρχές του 2018, αλλά παρά τις ανακοινώσεις και τις προσδοκίες δεν έγινε τίποτα.

Τότε είχε ανακοινωθεί πως ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τη βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Κοζομπόλη ότι στο κτήριο του Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, πρόκειται να μεταφερθούν το Δασαρχείο Καλαμάτας και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, που τώρα στεγάζονται σε κτήρια με ενοίκιο, στις οδούς Υδρας και Αθηνών.

Ενα χρόνο μετά και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ούτε φαίνεται κάτι να κινείται. Η υπόθεση έμεινε στην ανακοίνωση, στην ενημέρωση και την... προοπτική υλοποίησης. Το Ινστιτούτο Ελαίας παραμένει κενό, αλλά οι συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια και το κράτος να πληρώνει ενοίκιο.

Τότε ως ευκολόπιστος σχολίαζα πως “το θετικό είναι ότι υπάρχει επίσημη ενημέρωση - ανακοίνωση για τη μεταφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε κρατικό κτήριο. Σε κτήριο, που τουλάχιστον για τη μία υπηρεσία, το Δασαρχείο, υπάρχει φιλόξενο περιβάλλον, καθώς έχει παρελθόν και παρόν που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα. Το αρνητικό είναι πως οι μετακινήσεις των υπηρεσιών αυτών στο συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, μήνες και χρόνια πριν. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία. Να μην αργήσει η μετακίνηση, να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μέσα στο 2018. Για να δώσει το μήνυμα ότι το κράτος έχει τη δική του συμβολή στον αγώνα της χώρας μας για την εξοικονόμηση πόρων, για την αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων στη στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι ντροπή να συνεχίζεται η αδιαφορία και το κράτος να εξακολουθεί να σπαταλά χρήματα για τις υπηρεσίες του, ενώ διαθέτει δικά του κτήρια”.

Δυστυχώς, μόνο καθυστέρηση και κωλυσιεργία διαπιστώνεται. Η αδιαφορία καλά κρατεί και το κράτος εξακολουθεί να σπαταλά χρήματα για τις υπηρεσίες του, ενώ διαθέτει δικά του κτήρια.

Στα λόγια έμειναν και οι δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα κατέβουν από τον 4ο όροφο και κάτω (είναι άδειος ο μισός 3ος, όπου λειτουργούσε η Πολεοδομία), για να ελευθερωθεί ο 5ος όροφος και να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER