Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:46

Στην πράξη θα φανεί η έλλειψη έργων στα χωριά

Γράφτηκε από τον

Στην πράξη θα φανεί η έλλειψη έργων στα χωριά

Παντελή έλλειψη έργων σε χωριά και γειτονιές στο τεχνικό πρόγραμμα των έργων του Δήμου Καλαμάτας για το 2020, επεσήμανε, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση κι έγκριση του προγράμματος.

Από κοντά και ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης, που μαζί με την απορρύπανση πρότεινε να τεθεί ως προτεραιότητα η χρηματοδότηση έργων σε χωριά και γειτονιές.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων. Κανείς δεν ζήτησε το λόγο, εκτός από τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, που επανέφερε το θέμα του ξεχωριστού προϋπολογισμού σε κάθε κοινότητα που προέβλεπε ο “Κλεισθένης” και κατάργησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης του ξεκαθάρισε πως θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Κανένας άλλος πρόεδρος δεν ζήτησε και δεν πήρε το λόγο, για να πει κάτι ή για να παραπονεθεί. Και όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας ο ένας με τον άλλο πρόεδρο έλεγαν “υπέρ”, συμφωνώντας με το πρόγραμμα που είχε παντελή έλλειψη έργων σε χωριά.

Με μια πρώτη ματιά του προγράμματος διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει αδικία στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας στο συνολικό ποσό των έργων, σε σχέση μ’ αυτά στις Δημοτικές Ενότητας Αριος και Αρφαρών. Ομως ούτε ένας πρόεδρος κοινότητας από τη Δ.Ε. Θουρίας δεν το επεσήμανε, δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε έδειξε κάτι τέτοιο με την ψήφο του.

Τελικά, μήπως προβλέπονται έργα στα χωριά που δεν βλέπουν οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών από αντιπολιτευτική σκοπιμότητα; ‘Η μήπως οι πρόεδροι αδιαφορούν και δεν πολυνοιάζονται για τον τόπο τους; ‘Η σωπαίνουν για να τα έχουν καλά με τη δημοτική αρχή, να παίρνουν κανένα εργάκι και να γίνεται αποδεκτό κάποιο αίτημά τους που δεν είναι και τόσο σημαντικό (ρουσφετάκι που λέει και ο κόσμος);

Και όλα αυτά ενώ οι πρόεδροι υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητοι, καθώς έχουν εκλεγεί ανεξάρτητα από τις δημοτικές παρατάξεις.

Μπορεί τα ερωτήματα να φαίνονται ρητορικά, οι απαντήσεις, όμως, θα δοθούν στην πορεία, στην πράξη. Τότε θα φανεί ποιος έχει σκοπιμότητα και ποιος εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα του τόπου του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:59