Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 23:28

Προτάσεις και όχι μόνο κριτική από τις μειοψηφίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προτάσεις και όχι μόνο κριτική από τις μειοψηφίες

 

Θέση υπεύθυνη και ξεκάθαρη για την υπόθεση του 5G και τη δυσφήμηση της πόλης που προκάλεσε πανελλαδικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πήρε με άρθρο του ο σύμβουλος - επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης.

Θέση που όφειλε, όμως, να πάρει στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εστω και τώρα, ωστόσο, η θέση και οι προτάσεις που καταθέτει έχουν ενδιαφέρον και τις υπενθυμίζουμε, όπως ο ίδιος αναφέρει:

“Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει τώρα είναι η επόμενη μέρα. Τι πρέπει να κάνουμε για ν’ αποκαταστήσουμε την τρωθείσα για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες φήμη της πόλης μας (η πρώτη ήταν ο σαϊτοπόλεμος το περασμένο Πάσχα). Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πλέον χρέος της δημοτικής αρχής:

1. Να αναλάβει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, ΕΕΑΕ, Δημόκριτος), πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα  και τη Wind, καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Αν μάλιστα διοργανώσει και διεθνές επιστημονικό συνέδριο για το 5G, τότε η πόλη θα διαφημιστεί διεθνώς ως επίκεντρο πλέον ενημέρωσης και προβληματισμού. 2. Να δώσει στη δημοσιότητα για ενημέρωση των δημοτών όλα τα στοιχεία για τον εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί, τις άδειες των αρμοδίων αρχών, τα αποτελέσματα των μετρήσεων και ό,τι άλλο στοιχείο, όπως έπρεπε να είχε κάνει. 3. Να φέρει σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ψηφιακών υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή, μέρος του οποίου να είναι ο ψηφιακός δήμος, με περισσότερα οφέλη για τους δημότες, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο κ. δήμαρχος”.

Τις προτάσεις αυτές οφείλουν να τις υιοθετήσουν και να πιέσουν να γίνουν πράξη, και άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών, που πιστεύουν ότι η Καλαμάτα και ο δήμος πρέπει να βλέπουν στο αύριο και να πρωταγωνιστούν στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη. Οφείλουν αυτές τις προτάσεις να τις φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τις ψηφίσουν.

Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις και από τις μειοψηφίες, που οφείλουν πέρα από την αντίδραση και την κριτική στη δημοτική αρχή, να καταθέτουν προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από τις μειοψηφίες τις προτάσεις τους για το τι θα έκαναν αυτές αν είχαν εκλεγεί στη δημοτική αρχή και διοικούσαν το δήμο.


NEWSLETTER