Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 14:50

Ο καθένας να καταθέσει την άποψή του για την πόλη

Γράφτηκε από τον

Ο καθένας να καταθέσει την άποψή του για την πόλη

Στο Δήμο Καλαμάτας εκπονείται το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας). Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο: “Το ΣΒΑΚ Καλαμάτας θα αποτελέσει ένα στρατηγικό σχέδιο από το οποίο θα προκύψει ένα συγκεκριμένο όραμα για τις μεταφορές και την κινητικότητα στο δήμο, με δεδομένους στόχους και αναλυτική περιγραφή πλαισίου μέτρων.

Το όραμα αυτό θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και οφείλει να παρακολουθείται και να αξιολογείται διαρκώς ως προς το ποσοστό ολοκλήρωσής του και επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί. Μέσω των συνεχών διαβουλεύσεων με τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής εκτιμάται ότι θα διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο αποδοχής και υποστήριξης. Η ανάπτυξη του ΣΒΑΚ για το δήμο κρίνεται αναγκαία, εξαιτίας της ανάγκης επίλυσης ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων που έχουν σχέση με τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, αλλά και τη γενικότερη κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλη

Στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ καλούνται και οφείλουν να μετέχουν ενεργά φορείς και πολίτες όλων των ηλικιών. Την περασμένη Δευτέρα στην 1η συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο ιστορικό Δημαρχείο, εκπρόσωποι φορέων δεσμεύτηκαν ότι θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο εκπόνησης του σχεδίου. Την ίδια δέσμευση οφείλουν να δώσουν -και να την κάνουν πράξη- οι πολίτες. Να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες στον ιστότοπο svak.kalamata.gr.

Ο καθένας από μας οφείλει να έχει συνεισφορά στο σχέδιο για το μέλλον της πόλης, για το αύριο του τόπου που επέλεξε να ζήσει. Να καταθέσει τις προτάσεις του για τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, να πει αν πρέπει να βελτιωθούν, να διορθωθούν και να επεκταθούν. Να πει πώς βλέπει την Αριστομένους των επόμενων χρόνων, πώς ονειρεύεται τη Ναυαρίνου του μέλλοντος. Να καταθέσει την άποψή του για το αν η Ναυαρίνου πρέπει να γίνει πεζόδρομος ή μονόδρομος και πώς εκτιμά ότι θα συμβάλει περισσότερο στην ελκυστικότητα της παραλιακής ζώνης και στην ανάπτυξη της πόλης. Οφείλει ο καθένας από μας να τοποθετηθεί και να απαιτήσει από τους ειδικούς να βρουν τις λύσεις για τις θέσεις στάθμευσης που θα απαιτηθούν στην περίπτωση που η Ναυαρίνου γίνει πεζόδρομος και η πεζοδρόμηση της Αριστομένους φτάσει έως τη Φραντζή.

Ο καθένας από μας έχει άποψη και οφείλει να την καταθέσει ως ενεργός πολίτης στη διαβούλευση που εξελίσσεται, για το αύριο της πόλης.

Οσο πιο πολλές απόψεις στο svak.kalamata.gr., τόσο το καλύτερο για την πόλη και την προοπτική της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 13:51