Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 14:12

Η παραβατικότητα και οι δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η παραβατικότητα και οι δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν

Με τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού και με την εθνική κινητοποίηση στον Εβρο λόγω της εκβιαστικής συμπεριφοράς Ερντογάν με τους πρόσφυγες και μετανάστες, πολλά σοβαρά τοπικά ζητήματα έχουν περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Ενα από αυτά είναι η έξαρση της παραβατικότητας από τους ρομά, που το τελευταίο διάστημα, λόγω και της μετακίνησης αστυνομικών στον Εβρο για την προστασία των συνόρων, φαίνεται να ξεφεύγει και πάλι.

Στον τοπικό Τύπο της Δευτέρας κυριάρχησε η επίθεση ρομά σε σούπερ μάρκετ στον κόμβο της Μεσσήνης, όπου προσπαθώντας να κλέψουν, έβρισαν χυδαία κι έφτυσαν τους εργαζόμενους, απειλώντας μάλιστα να τους κάψουν και τα αυτοκίνητα. Νεαρός ρομά μια μέρα νωρίτερα έκλεψε την τσάντα γιατρού από αυτοκίνητο, ενώ άλλος ομοεθνής του συνελήφθη για διαρρήξεις σπιτιών σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση του Αστέρα Βαλύρας για “λεηλασία των γνωστών - αγνώστων παραβατικών στοιχείων της περιοχής στο δημοτικό γήπεδο Ιθώμης”. Με την ίδια ανακοίνωση ο ιστορικός σύλλογος ζητεί από την Ελληνική Αστυνομία “να επαναφέρει την τάξη” και κάνει θερμή έκκληση για τελευταία φορά, γιατί “μέχρι τώρα στη Βαλύρα νιώθουμε απροστάτευτοι από την επίσημη πολιτεία, από κάθε είδους παραβατικά αλήτικα στοιχεία που χτυπάνε σε εβδομαδιαία βάση και ληστεύουν σπίτια, αγροκτήματα και καταστήματα των συμπολιτών μας”.

Το ίδιο κλίμα αγανάκτησης και αντίδρασης -καθώς και επίκλησης της αυτοδικίας- υπάρχει και σε άλλα χωριά της περιοχής. Στο Πλατύ, πριν από λίγες ημέρες οι γνωστοί - άγνωστοι “χτύπησαν” ένα σπίτι για 10η φορά!

Να υπενθυμίσουμε ότι σ’ ένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης δημοτική αρχή και μείζων μειοψηφία ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών για κλοπές και διαρρήξεις. Τόνισαν ότι η μορφή αυτή της παραβατικότητας που χαρακτηρίζεται ως μικροπαραβατικότητα από την Πολιτεία και επισύρει επιεικείς ποινές, ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία και προκαλεί ζητήματα επιβίωσης στα θύματά της.

Κλείνοντας, να θυμίσω τη δέσμευση ότι “μέσα στο Φεβρουάριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έρθει ξανά στην Καλαμάτα, για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο για τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας”. Ετσι ακριβώς τα είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρχές Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων των μειοψηφιών - και επισήμανε μάλιστα ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως σύντομα θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας με ΟΠΚΕ και ότι θα μπουν κάμερες σε εισόδους - εξόδους χωριών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 13:47

NEWSLETTER