Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 21:17

Οι δρόμοι της Μεσσηνίας και ο “Κολοσούρτης” του τρένου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι δρόμοι της Μεσσηνίας και ο “Κολοσούρτης” του τρένου

 

 

Καλώς τον υπουργό και ας άργησε. Για τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή ο λόγος, που μεθαύριο Πέμπτη, επιτέλους, θα βρίσκεται στην Τρίπολη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο τον περιμέναμε για να κάνει ανακοινώσεις σημαντικών έργων για όλη την Περιφέρεια και για τη Μεσσηνία ειδικότερα.

Κάλλιο αργά, γιατί εμείς οι Μεσσήνιοι είμαστε άνθρωποι της κατανόησης και της υπομονής. Και ξέρουμε ότι ο υπουργός είναι για όλη την Ελλάδα και όχι για το νομό μας ή την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, τις Σέρρες. Και καταλαβαίνουμε ότι ως υπουργός όλης της χώρας έχει προτεραιότητες έργα σε άλλους τόπους που είναι πιο σημαντικά από τα δικά μας, όπως είναι ο δρόμος Πάτρα - Πύργος, ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, η σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με την Πάτρα.

Ομως, επιτέλους, ήρθε η ώρα για ανακοινώσεις και για τα δικά μας έργα. Η Μεσσηνία περιμένει τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με όλο το έργο. Να ανακοινώσει τι θα γίνει με το διαγωνισμό που έχει δρομολογηθεί και στον οποίο οι 5 μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να υλοποιήσουν το έργο. Να πει ξεκάθαρα αν το υπουργείο θα περιμένει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να γνωμοδοτήσει, όπως γνωμοδότησαν τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης και αν οι γνωμοδοτήσεις τους θα ληφθούν υπόψη από το υπουργείο.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας και ο τόπος μας δεν μπορεί να δεχθεί άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία, έστω και αν τα Δημοτικά Συμβούλια αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων.

Ο υπουργός οφείλει να ανακοινώσει τι θα γίνει με το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, που αποτελεί το καταληκτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού και ανήκει στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Οσον αφορά το σιδηρόδρομο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας περιμένει πρώτο απ’ όλα από τον υπουργό να ανακοινώσει την κανονικοποίηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Είμαστε από τους φανατικούς υποστηρικτές του τρένου, όμως με κανονικοποίηση, χωρίς νέα χάραξη, δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον ο σιδηρόδρομος. Με πέρασμα από Ελαιοχώρι, Αχλαδόκαμπο και Ανδρίτσα, τον δικό του “Κολοσούρτη”, το τρένο δεν μπορεί να ελπίζει.

(Σημείωση: Το άρθρο ήταν γραμμένο πριν την ενημέρωση για νέα αναβολή επίσκεψης του Κ. Καραμανλή)


NEWSLETTER