Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 15:19

Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για πρωθυπουργούς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για πρωθυπουργούς

Αρωμα επικοινωνιακό, σαν από παλιά κομματική φιέστα, είχε προχθές η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην υπογραφή της σύμβασης για το σημαντικό έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Στην πανηγυρική “υπογραφή” για τις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς δεν ήταν ο ανάδοχος του έργου. Η κανονική υπογραφή με την παρουσία του είχε γίνει νωρίτερα.

Στις δηλώσεις που έγιναν, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε σχεδόν τα πράγματα με το όνομά τους, με τα ονόματα των συντελεστών. “Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης που προετοίμασαν το έργο, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που προσωπικά ασχολήθηκε με το θέμα από την πρώτη στιγμή. Να ευχαριστήσω, επίσης, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και φυσικά τον πρώην δήμαρχο και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που οραματίστηκε το συγκεκριμένο έργο”.

Ο υπουργός λειτούργησε επικοινωνιακά, κομματικά, δηλώνοντας: “Συνεχίζω, λοιπόν, τις προσπάθειες του προκατόχου μου (χωρίς να τον κατονομάσει) στο συγκεκριμένο θέμα, σε ό,τι αφορά εννοώ την Καλαμάτα. Αλλωστε είναι ένα έργο, για το οποίο είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή σας”.

Τώρα, αν ασχολήθηκαν και πόσο με το συγκεκριμένο έργο ο πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός, η κοινή λογική, έστω και η πολιτική, δίνει την απάντηση. Το σπουδαίο για την περιοχή μας έργο υποδομής εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” με την επιμονή του τέως δημάρχου και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και την ανταπόκριση του Μεσσήνιου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που κατά παρέκκλιση, όπως έχει παραδεχθεί ο κ. Νίκας, το ενέταξε, καθώς είχε προϋπολογισμό 11,1 εκ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, βεβαιώνοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια, το μετέφεραν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έχουν πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά τους, για έργα της Μεσσηνίας. Μπορούν να βάλουν πλάτη και να δείξουν ενδιαφέρον για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, την υλοποίηση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα”, προϋπολογισμού 102 εκ. ευρώ, και για την αναβάθμιση, επιτέλους, του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Αλλωστε, την αναβάθμιση, μέσω παραχώρησης, την είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός το περασμένο φθινόπωρο.

Αυτά είναι τα έργα - προκλήσεις της Μεσσηνίας στο άμεσο μέλλον, πρωθυπουργικού επιπέδου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 13:14

NEWSLETTER