Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 11:07

Στην πράξη κρίνονται οι προσκλήσεις για συνεργασία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην πράξη κρίνονται οι προσκλήσεις για συνεργασία

Το θέατρο του παραλόγου εκτυλίχθηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που ολοκληρώθηκε μία και πλέον ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Το Συμβούλιο πήρε τελικά δύο αποφάσεις, ενώ είχε φτάσει πολύ κοντά στην έκδοση κοινής θέσης, ομόφωνης απόφασης. Η δεύτερη, της δημοτικής αρχής, πάρθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι των μειοψηφιών και είχαν απομείνει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, αναγκαστικά για να προεδρεύσει, και οι δύο σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να ληφθούν αποφάσεις σε θέματα λειτουργίας του δήμου.
Τελικά, το θέμα των εντυπώσεων είναι που μετράει; Και ο αγώνας να δοθεί απάντηση με κάθε τρόπο, για να μετριαστούν οι αρνητικές αποφάσεις; Αυτό είναι μικροπολιτική άλλης εποχής και αδικεί την όλη προσπάθεια που έγινε για να βρεθούν τα σημεία που ενώνουν και να εκδοθεί κοινή απόφαση.
Η ουσία που κρύφτηκε είναι πως μειοψηφίες και δημοτική αρχή συμφώνησαν στην καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού, στην πολιτική απομόνωση και τη μη συμμετοχή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Συμφώνησαν, ακόμα, και στην ανάγκη της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα για αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους καταδικάζονται για εγκλήματα ρατσιστικής βίας και κατά της δημοκρατίας.
Η μόνη διαφωνία ήταν στην υπενθύμιση, στην αναφορά του ενός χρόνου συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η διαφορά ήταν στη συγγνώμη που απαίτησαν οι μειοψηφίες από τον δήμαρχο για τη συγκεκριμένη συνεργασία.
Ο δήμαρχος οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και να παραδεχθεί πως ήταν πολιτικά λανθασμένη η συγκεκριμένη συνεργασία. Γιατί η παραδοχή θα δείξει και το δρόμο για το μέλλον. Θα επιβεβαιώσει ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή εννοούν στην πράξη την επισήμανσή τους πως “το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα ενάντια στο φασισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία και το λαϊκισμό”.
Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι στο σωστό δρόμο ο ορισμός από το δήμαρχο του ανεξαρτητοποιηθέντα συμβούλου Γιάννη Δούβα (μέχρι πρότινος συνεργάτη του Δ. Κουκούτση) στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Δημιουργεί την εντύπωση ότι η επισήμανση της δημοτικής αρχής είναι λόγια του αέρα.
Θα το πω για μια ακόμα φορά: Ο δήμαρχος οφείλει να επιβεβαιώσει ότι εννοεί πραγματικά την πρόσκλησή του για συνεργασία στις μειοψηφίες. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας εκπρόσωποι μειοψηφιών έδειξαν διατεθειμένοι να συνεργαστούν. Ας το αντιληφθεί ο δήμαρχος και ας τους εκθέσει με τη στάση του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 09:34

NEWSLETTER