Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 16:22

Να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την παραλιακή ζώνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την παραλιακή ζώνη

Στην ερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της αναγκαιότητας λήψης δανείου για τη διάνοιξη και την κατασκευή οδών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ενημέρωσε ότι αφορά κυρίως το σύμπλεγμα των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεθώνης και Κορώνης στην Παραλία. Δρόμοι καθοριστικοί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης σε μία από τις δυναμικές περιοχές της πόλης.
Τις προηγούμενες ημέρες ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή τα νέα έργα από τις εκπτώσεις των δημοπρατημένων έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σημείωσαν ότι η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στην Ανατολική Παραλία, γιατί φέρνει πλούτο. Και ανακοίνωσαν πως προωθούν ως νέα έργα την αναβάθμιση του πάρκινγκ στη Ναυαρίνου (κοντά στην Καρακούση), τη δημιουργία πάρκινγκ ανατολικά του ναού της Ανάστασης και τη διάνοιξη δρόμου μεταξύ Αύρας και Γ. Καρέλια.
Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται η διαμόρφωση του (πολύπαθου) πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο, απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και η ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Εθνικού Σταδίου.
Πραγματικά, πρόκειται για ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις για το παρόν και το μέλλον της Παραλίας, που πρέπει, όμως, να ενταχθούν σε έναν προγραμματισμό και στοχευμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής, της πιο ελκυστικής και δυναμικής στην πόλη.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Παραλία τους πρώτους μήνες του 2021 θα υλοποιείται το έργο της ανάπλασης της Ναυαρίνου, στο μικρό, αλλά κρίσιμο τμήμα, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα. Ο σχεδιασμός προβλέπει μονοδρόμηση στο συγκεκριμένο κομμάτι με κατεύθυνση από την πόλη προς την Παραλία. Και η προοπτική είναι να υπάρχει ανοιχτό και υλοποιήσιμο στο μέλλον το παράθυρο της πεζοδρόμησης.
Με όλα αυτά το επόμενο διάστημα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, αυτού που φέρνει πλούτο στην πόλη και μπορεί να την “απογειώσει” ακόμα περισσότερο.
Η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της Ανατολικής Παραλίας που θα οδηγήσει στη διάνοιξη της Κρήτης και θα πιστοποιήσει την αναπτυξιακή “απογείωση”, θα πάρει κάποια χρόνια. Μέχρι τότε η πόλη, οι αιρετοί της άρχοντες οφείλουν να έχουν δουλέψει έναν σχεδιασμό με προοπτική, που χρόνο με το χρόνο θα βάζει πινελιές βελτίωσης και ανάκαμψης και θα κάνει την παραλιακή ζώνη πιο ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Για να μη ζήσουμε και αστοχίες σαν του περσινού καλοκαιριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 16:27

NEWSLETTER