Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 18:57

Λύσεις για το σοβαρό ζήτημα της στάθμευσης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Λύσεις για το σοβαρό ζήτημα της στάθμευσης

Κυκλοφοριακός χαμός γίνεται και πάλι στο κέντρο της Καλαμάτας, με τη μερική άρση του lockdown και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, γύρω από την κεντρική πλατεία, υπάρχει τεράστιο ζήτημα στάθμευσης, με τα αυτοκίνητα να παρκάρουν σε κάθε γωνία και η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και με κίνδυνο για την πρόκληση ατυχημάτων. Η κατάσταση επιδεινώνεται με τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην οδό Αναγνωσταρά. Στο συγκεκριμένο δρόμο η ταλαιπωρία από τις εργασίες θα κρατήσει, καθώς θα ακολουθήσει το έργο της ανάπλασης μαζί με παρεμβάσεις ύδρευσης και ομβρίων της ΔΕΥΑΚ.

Το ζήτημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς με την ανάπλαση της Αναγνωσταρά θα καταργηθεί η στάθμευση στο συγκεκριμένο δρόμο. Τους επόμενους μήνες προβλέπεται να ξεκινήσουν τα έργα της αναβάθμισης της οδού Κολοκοτρώνη και της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, με τα οποία θα καταργηθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης στο εμπορικό και στο ιστορικό κέντρο.
Μακροπρόθεσμα λύσεις αναμένεται να προτείνει το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης, αλλά καθυστερεί και πηγαίνει ολοένα και προς τα πίσω. Απαιτείται η αναζήτηση και η εξεύρεση λύσεων για το φετινό και τα επόμενα καλοκαίρια, καθώς το πρόβλημα θα γίνει ασφυκτικό.
Τα αυτοκίνητα που σήμερα παρκάρουν σε Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη και στην Υπαπαντή πού θα πάνε; Είναι φανερό ότι δεν πρέπει να μπουν στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι και αυτοκίνητα κατοίκων. Η δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά και από τώρα με το ζήτημα. Ηδη έχει καθυστερήσει. Πρέπει να επιταχυνθεί η διαβούλευση, ώστε και πριν από την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ να βρεθούν λύσεις, προσωρινές.
Και πρέπει να ενταθεί και να μεγαλώσει η διαβούλευση στο ΣΒΑΚ, να κατατεθούν προτάσεις από ειδικούς, για να παραμείνουν επισκέψιμα κι ελκυστικά το ιστορικό και το εμπορικό κέντρο της πόλης.


NEWSLETTER