Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 22:07

Το υπουργείο να δώσει κίνητρα στους νέους γιατρούς

Γράφτηκε από τον

Το υπουργείο να δώσει κίνητρα στους νέους γιατρούς

 

Γιάννης Σινάπης

 

“Δεν υπάρχουν γιατροί, έχουν φύγει στο εξωτερικό” επιμένει τελευταία η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Και αναφέρει πως δύο προκηρύξεις για πρόσληψη 4 μόνιμων παθολόγων στο νοσοκομείο, επί διοίκησης Μπέζου και δικής της διοίκησης, απέβησαν άγονες. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς. Και όπως παρατηρεί, η ίδια αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε σε 16 υγειονομικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ.

Και αναρωτιέσαι: Τώρα τι κάνουμε; Θα μείνει χωρίς γιατρούς, που τους έχει άμεση ανάγκη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας; Πόσο θα αντέξουν ακόμα οι δύο ειδικευμένοι γιατροί στην κλινική Covid με 70 και 80 ασθενείς; Φτάνει η παθολόγος που προστέθηκε στο δυναμικό της; Γιατί και οι ήρωες έχουν όρια. Ανθρωποι είναι.

Η πολιτεία, το υπουργείο Υγείας τι κάνει; Το απασχολεί το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης γιατρών και της αδυναμίας κάλυψης των κενών για το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και των άλλων μονάδων της 6ης ΥΠΕ; Είναι έτσι όπως τα λέει η κ. Αλειφέρη; Δεν υπάρχουν γιατροί, έφυγαν όλοι στο εξωτερικό στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης; Ή υπάρχουν και επιλέγουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω του ιδιωτικού τομέα της υγείας, με δικό τους ιατρείο ή συνεργαζόμενοι με ιδιωτικές κλινικές, γιατί έτσι τους συμφέρει επαγγελματικά, οικονομικά;

Οπως και να έχει, το υπουργείο οφείλει να ασχοληθεί υπεύθυνα με το πρόβλημα. Να αναζητήσει λύσεις, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη το δημόσιο σύστημα. Και οφείλει να βρει λύσεις, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού κι ενώ οι άλλες σοβαρές ασθένειες δεν εξαφανίζονται.

Θα θυμίσω ότι λίγο πριν την εμφάνιση της πανδημίας στην πατρίδα μας, εκπρόσωποι του σωματείου ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας είχαν παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και είχαν ζητήσει από τους συμβούλους να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους.

Το υπουργείο οφείλει να βρει λύση, να δώσει κίνητρα στους γιατρούς και να κάνει ελκυστικό το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 20:45