Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 10:23

Οι φιέστες δεν φέρνουν την ανάπτυξη

Γράφτηκε από τον

Οι φιέστες δεν φέρνουν την ανάπτυξη

Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα Προγραμματική Περίοδο πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την περασμένη Παρασκευή. Ηταν μια εκδήλωση χλιδάτη, με υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διακεκριμένους επιστήμονες και λοιπούς παράγοντες του τόπου. Κράτησε πολλές ώρες. Από ένα σημείο και έπειτα, μετά την αποχώρηση των επισήμων και την κούραση, η παρουσίαση έγινε μεταξύ "συγγενών και φίλων".

Η περιφερειακή αρχή πήρε πόντους προβολής και δημοσιότητας και επικοινωνιακά "μεγαλούργησε". Με τέτοια κινητοποίηση και παρουσία επισήμων η Πελοπόννησος πρέπει να "απογειωθεί". Ομως, οι φιέστες δεν φέρνουν την ανάπτυξη. 

Ο κόσμος, η κοινωνία του τόπου άκουσε τίποτα απ’ αυτά, πήρε ελπίδα πως θα αντιστραφεί η κατάσταση και θα έρθει η ανάπτυξη; Αδιαφορεί η κοινωνία. Ο κόσμος έχει άλλα πιο σοβαρά, προβλήματα επιβίωσης να λύσει. Ζει το σήμερα και απογοητεύεται, θυμώνει. Η καθημερινότητα τον πληγώνει. Κυκλοφορεί στους δρόμους της Μεσσηνίας και δε βλέπει καμιά ουσιαστική αλλαγή. Ακούει για τις μελέτες των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος, Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, την παράκαμψη Πεταλιδίου, αλλά έργο δε βλέπει. Οι αγρότες φοβούνται πως και φέτος η δακοκτονία θα έχει προβλήματα, λόγω των περικοπών σε χρήματα και προσωπικό. 

Ο κόσμος αναρωτιέται: Γιατί απέτυχαν τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και δεν έγιναν τα έργα που είχε ανάγκη ο τόπος; Δεν είχαν γίνει συνέδρια προετοιμασίας, αναπτυξιακά - προγραμματικά; Γιατί η ανάπτυξη έμεινε στα λόγια και τα ευχολόγια; Γιατί η Κορώνη δεν έχει ακόμα λιμάνι; Γιατί η Κυπαρισσία έχασε το έργο που έγινε στο λιμάνι της; Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα το Κ.Υ. Ανατολικής Πυλίας, που ο αρμόδιος υπουργός το είχε υποσχεθεί και στον Αγιο Ανδρέα και την Κορώνη; Γιατί δεν έγινε το εργαστήρι ελαιολάδου, που περιμένουν παραγωγοί και τυποποιητές, για το χρυσάφι του τόπου μας;

Υ.Γ.: Τόσοι μίλησαν, ο πρόεδρος των δημάρχων της Πελοποννήσου δεν είχε λόγο; Οι δήμαρχοι δε μετέχουν στο διάλογο για την ανάπτυξη του τόπου;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με ίδια συνταγή δεν υπάρχει σωτηρία Εφ’ ω ετάχθης... »