Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 21:23

Η αδιάφορη δημοτική αρχή και οι ικανοποιημένοι πρόεδροι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αδιάφορη δημοτική αρχή και οι ικανοποιημένοι πρόεδροι

Του Γιάννη Σινάπη

“Τα υφιστάμενα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Αρφαρά, Αρι, Ανω και Κάτω Αμφεια και προς τους κοντινούς αυτών οικισμούς, εξυπηρετούν με συνέπεια τις περιοχές μας έως σήμερα, διότι ως γνωστόν εξαρτώνται εν πολλοίς από την επιβατική κίνηση της Θουρίας. Είναι βέβαιο ότι η επέκταση της αστικής γραμμής προς Θουρία και συνεπακόλουθα η ενδεχόμενη μείωση των δρομολογίων προς τις περιοχές μας, θα έχει ως άμεση συνέπεια την μη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας”.

Αυτά υποστήριξαν οι πρόεδροι 13 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής, διαφωνώντας με την επέκταση της αστικής περιοχής και κατ’ επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Θουρία. Κι επέπληξαν τον συνάδελφό τους πρόεδρο της Θουρίας, που αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της κοινότητάς του και διεκδίκησε καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των συγχωριανών του, αδιαφορώντας για τους κατοίκους των δικών τους χωριών.

Από το 2019 κινήθηκε ο πρόεδρος της Θουρίας, λίγο μετά την εκλογή του και πήρε ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας. Την απόφαση στήριξαν κι ενίσχυσαν φορείς του χωριού.

Η υπόθεση ξεχάστηκε, πήγε πίσω, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της καραντίνας, όπως δικαιολογήθηκε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ξεχάστηκε όμως και αργότερα το αίτημα, όταν αποκαταστάθηκε η κανονικότητα. Η Κοινότητα Θουρίας συνεργάστηκε με το Αστικό ΚΤΕΛ, που διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι μπορεί να εξυπηρετήσει την περιοχή με λεωφορείο ανά μισή ώρα.

Φθάσαμε στο φθινόπωρο του 2022 και το θέμα τέθηκε από τη μειοψηφία με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι το τέλος του χρόνου η ερώτηση επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές και τελικά το θέμα ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα των συμβούλων της μειοψηφίας.

Με όλα αυτά ο πρόεδρος της Θουρίας και οι παρατάξεις της μειοψηφίας φταίνε που δεν ενημερώθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και δεν έδειξαν ενδιαφέρον και για τις άλλες κοινότητες της περιοχής;

Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη που έκρυψε το αίτημα της Κοινότητας Θουρίας και αδιαφόρησε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση και διαβούλευση για την επέκταση της αστικής περιοχής της Θουρίας. Σκόπιμα άφηνε τον χρόνο να περάσει, ενόψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, φοβούμενη το πολιτικό κόστος από την αντίδραση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Οι πρόεδροι των 13 κοινοτήτων οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους, γιατί ακόμα και τώρα υποστηρίζουν ότι τα υφιστάμενα δρομολόγια εξυπηρετούν με συνέπεια τις περιοχές τους. Πράγμα που δεν υποστηρίζει ούτε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Μακάρι στο διάστημα του ενός μήνα να ειπωθούν αλήθειες και να δρομολογηθούν λύσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια.


NEWSLETTER