Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 20:03

Στον Δήμο Καλαμάτας έχει κολλήσει το σχέδιο της Κηπούπολης

Γράφτηκε από τον

Στον Δήμο Καλαμάτας έχει κολλήσει το σχέδιο της Κηπούπολης

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τελικά υπάρχει ζήτημα με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης στην Κηπούπολη και αφορά τον Δήμο Καλαμάτας. Το Κτηματολόγιο του σχεδίου δεν έχει προχωρήσει στην αρμόδια τοπική υπηρεσία, καθώς ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα στη Νομική Υπηρεσία του δήμου.

Αυτό επιβεβαιώσαμε, αναζητώντας το σχέδιο της Κηπούπολης στην τελευταία του διαδικασία, στην τοπική υπηρεσία του Κτηματολογίου. “Δεν έχει έρθει ακόμα σε μας. Υπάρχουν πράγματα που  πρέπει να γίνουν από τον δήμο, από τη Νομική του Υπηρεσία και να τα στείλουν έπειτα σε μας, για να προχωρήσουμε στην εγγραφή στο Κτηματολόγιο μιας - μιας ιδιοκτησίας, που δεν είναι εύκολη δουλειά και θα μας πάρει χρόνο”, μας ενημέρωσαν σχετικά.

Στις 15 Μαΐου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης στην Κηπούπολη με την καταχώριση των ιδιοκτησιών από το Κτηματολόγιο στο σχέδιο της περιοχής να αργεί, είχε θέσει ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης είχε  παραδεχθεί ότι η διαδικασία καταχώρισης των ιδιοκτησιών της Κηπούπολης στο Κτηματολόγιο δεν έχει προχωρήσει.

“Οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους, αν και περιμένουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια αφότου εντάχθηκαν στο σχέδιο”, είχε τονίσει ο Β. Τζαμουράνης. Ο Ανδρ. Καραγιάννης είχε αναφέρει πως “το Κτηματολόγιο έχει πάρα πολλή δουλειά. Εχουμε στη διάθεσή μας τους δικηγόρους, όταν μας ζητηθούν από το Κτηματολόγιο, για να βοηθήσουμε”. Μόνο που το σχέδιο της Κηπούπολης δεν έχει πάει στο Κτηματολόγιο, βρίσκεται ακόμα στον δήμο.

Στις 6 Μαρτίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το σημαντικό θέμα της πράξης εφαρμογής της Κηπούπολης είχαν θέσει οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Β. Τζαμουράνης και Μαρία Οικονομάκου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχαν απαντήσει ότι απαιτείται η εγγραφή στο Κτηματολόγιο για καθεμία ιδιοκτησία και πως θα το κάνουν οι δικηγόροι στο Κτηματολόγιο και του δήμου.

Για πόσο καιρό ακόμα οι ιδιοκτήτες γης στην Κηπούπολη θα περιμένουν την αξιοποίηση της περιουσίας τους;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 20:33