Τρίτη, 01 Απριλίου 2025 22:01

Να μείνει “ζεστό” το Πύργος - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον

Να μείνει “ζεστό” το Πύργος - Τσακώνα

 

Αντίστροφη μέτρηση σιγά-σιγά για την παράδοση του μεγάλου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, με τα πρώτα 65 χλμ. από Πύργο έως Κάτω Αχαΐα να αναμένονται στα τέλη Ιουλίου και το εναπομείναν κομμάτι μέχρι τον περιφερειακό της Πάτρας στα τέλη Νοεμβρίου.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη - αυτοψία του νέου υπουργού Υποδομών Χρίστου Δήμα στα εργοτάξια του Πάτρα - Πύργος, δεν μπορούσε να μην τεθεί ως ερώτηση και το θέμα του τελευταίου τμήματος της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα. Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε κάποια απάντηση που να μας κάνει σοφότερους, ίσως να μας κάνει πιο αισιόδοξους. “Σαφέστατα είναι στους σχεδιασμούς μας” απάντησε ο κ. Δήμας συμπληρώνοντας ότι σε συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρεία αναζητείται το καλύτερο δυνατό σενάριο κυρίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου προαναγγέλλοντας μία “πολύ συγκεκριμένη πρόταση”.

Με δεδομένο ότι ο υπουργός έχει αναλάβει καθήκοντα μόλις λίγες εβδομάδες, αλλά και την καταγωγή του από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από την Κορινθία, υπάρχει η αίσθηση ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες, που μακάρι να ικανοποιούν το διαπεριφερειακό αίτημα να “κουμπώσει” η Ολυμπία Οδός στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”. Πρέπει όμως να ασκηθεί συντονισμένη πίεση στον νέο υπουργό τόσο από τους πολιτικούς εκπροσώπους του τόπου όσο και από τους φορείς, που εδώ και καιρό σηκώνουν το βάρος της διεκδίκησης υλοποίησης του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Αν δεχτούμε λοιπόν ότι ο Δυτικός Άξονας θα είναι για τους επόμενους μήνες στο προσκήνιο λόγω της προόδου των εργασιών κατασκευής τού Πάτρα - Πύργος, Μεσσηνία και Ηλεία πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να κρατήσουν “ζεστό” το θέμα σε όλα τα μέτωπα.