Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 15:49

Πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος

Γράφτηκε από τον

Πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αλλά με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό.

Θα παραθέσω τμήματα από τα όσα ανέφερε και θα τα σχολιάσω, για να καταλάβει ο καθένας τους λόγους που ενέδωσα.
Είπε ότι έδωσε εντολή στους συνεργάτες του - συμβούλους της παράταξης «να μην έχουν σχέση με την εκλογολογία, αλλά να ασχολούνται μόνο με το έργο, γιατί αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες». Δηλαδή, ο Κ. Τσαπόγας, ο Θ. Σταυριανόπουλος, ο Ν. Μπαρούνης να βάλουν πλάτη να γίνει η γέφυρα στο Λαγκούβαρδο και το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι και να τα διαφημίσουν και να τα προβάλλουν. Και να μην έχουν το νου τους στις εκλογές και στην επανεκλογή τους με το συνδυασμό Τατούλη. Να μην ασχολούνται με τα όσα ακούνε και διαβάζουν για συζητήσεις του περιφερειάρχη με τη Ν.Δ., προκειμένου να πάρει τη στήριξή της στις ερχόμενες εκλογές.
Ανέφερε ότι «η δική μας φιλοσοφία δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς που προστρέχουν για λόγους ιδιοτελείς να ανοίξουν την εκλογολογία». Δηλαδή, όσοι ασχολούνται με τις εκλογές είναι ιδιοτελείς, ενώ αυτός που δεν ασχολείται και δεν έχει αγωνία για την επανεκλογή του, διακατέχεται από ανιδιοτέλεια.
«Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου και δεν υπάρχει πουθενά», απάντησε για τη σχεδόν σίγουρη στήριξη από τη Ν.Δ.
Και πρόσθεσε πως «εδώ και 3,5 μήνες πήρα την πρωτοβουλία, αιφνιδιάζοντας και τους στενότερους συνεργάτες μου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου να ανακοινώσω την εκ νέου κάθοδό μας στις καινούργιες εκλογές, με κύριο διακύβευμα την υποστήριξη και τη συνέχιση του έργου που έχουμε αρχίσει». Και αναρωτιέσαι, τι σόι «στενότεροι συνεργάτες» είναι αυτοί που τους αιφνιδιάζει. Δηλαδή, τους λιγότερο στενούς τι τους κάνει, τους σοκάρει;
Κι έρχονται και άλλα "χτυπήματα". «Επιμένω ότι κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητοι, είμαστε ανεξάρτητοι… Τα πολιτικά κόμματα είναι θεσμοί της χώρας και θα πάρουν τις αποφάσεις που θα εκτιμήσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους». Εμείς, δηλαδή, είμαστε ανεξάρτητοι, αλλά η Ν.Δ. θα μας στηρίξει για το συμφέρον της. Και το δικό σας συμφέρον ποιο είναι; Ιδιο με της Ν.Δ., αυτή τη φορά, ενώ την προηγούμενη ήταν με του ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος που προκαλούν τη νοημοσύνη του κόσμου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 15:51