Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 21:59

Τι θα γίνει με τις ασφαλτοστρώσεις;

Γράφτηκε από τον

Τι θα γίνει με τις ασφαλτοστρώσεις;

 

Σε χωριά του Ταϋγέτου βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη εργασίες ασφαλτόστρωσης με σκοπό τη βελτίωση της σύνδεσης με την Καλαμάτα. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Καλαμάτας έχει να πέσει άσφαλτος πάρα πολύ καιρό, με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε... χωράφια.

 Τα πρωτεία -και με διαφορά- κατέχει η οδός Αναγνωσταρά, στην οποία κοντεύει να μην υπάρχει μέτρο χωρίς λακκούβα.

Ναυαρίνου, Αθηνών, τμήμα της Λακωνικής, Νικολάου Πλαστήρα, Πραξιτέλους (στα σχολεία) είναι μόνο κάποιοι από τους δρόμους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Κι εσείς σίγουρα θα έχετε άλλα τόσα παραδείγματα υπόψη σας, όπου απαιτούνται παρεμβάσεις. 

Ολη αυτή η κατάσταση πάντως είναι αποτέλεσμα μίας χρονίζουσας ασυνεννοησίας δημόσιων υπηρεσιών, όπου η μία σκάβει για έργα σήμερα και αύριο μόλις κλείσουν τις τρύπες, έρχεται η άλλη και συνεχίζει τη δική της παρέμβαση δημιουργώντας τα γνωστά πλέον “μπαλώματα”.

Προφανώς και δεν είναι εφικτό να υπάρξει άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος σε όλα τα προβληματικά σημεία της Καλαμάτας, πολύ απλά γιατί είναι τόσα πολλά που ούτε χρόνος προφανώς υπάρχει, αλλά κυρίως ούτε χρήμα. 

Τι μπορεί όμως να γίνει; Να μπει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων με βάση τις προτεραιότητες της πόλης (φυσικά όχι μόνο στο κέντρο), ώστε να υπάρξει σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης.

Πιθανόν ήδη να υπάρχει στο Δήμο Καλαμάτας τέτοιο πλάνο. Μένει φυσικά να το δούμε να υλοποιείται και στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση σε πολλούς δρόμους παραμένει δύσκολη και εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους ιδιαίτερα για τους μοτοσυκλετιστές. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αρμόδιοι, που παρά τις αντικειμενικές πλέον δυσκολίες πρέπει να σπεύσουν να δώσουν λύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 22:09