Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 15:30

Αλήθειες για τα οδικά έργα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Αλήθειες για τα οδικά έργα της Μεσσηνίας

Το υπουργείο Υποδομών και την ανάδοχο εταιρεία επέπληξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την επίσκεψή του στο έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Και τους κάλεσε να επισπεύσουν τις εργασίες και την απορροφητικότητα των πόρων στο συγκεκριμένο έργο.

Και αναρωτιέσαι: Τα δικά του έργα, τα έργα που επιβλέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πάνε καλά; Εκτελούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, βρίσκονται μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί; Και αν έχουν τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα μ’ αυτά στο Σουληνάρι - Κορυφάσιο, γιατί βγαίνει από πάνω ο κ. Τατούλης;

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την τακτική του περιφερειάρχη. Γιατί και τα σημαντικά οδικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στη Μεσσηνία, είναι προβληματικά. Πάνε με πολύ αργούς ρυθμούς, για διάφορους λόγους και αντικειμενικούς, όπως είναι οι απαλλοτριώσεις, τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι ροές χρηματοδότησης. Οπως συμβαίνει με το Σουληνάρι - Κορυφάσιο, αυτό γίνεται και με το Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Και το γνωρίζει ο κ. Τατούλης. Αλλά έχει μάθει να κάνει θόρυβο, να αντιπολιτεύεται ότι δεν ταυτίζεται ιδεολογικά μαζί του. Και είναι απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την αντιπολιτεύεται ακόμα και όταν αντιπολιτεύεται και τον εαυτό του, τα πεπραγμένα του.

Υποστηρίζει ο περιφερειάρχης ότι «παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξέλιξή του και στην απορροφητικότητα των πόρων, γεγονός που συνεπάγεται ερωτηματικά για την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο, τη στιγμή μάλιστα που επιβλέπουσες δεν είναι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά του υπουργείου». Λες και είναι διαφορετικά τα πράγματα με τα έργα που επιβλέπουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Λες και το Τζάνε - Καλαμάκι ή το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι δεν θα επιβαρύνουν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η αλήθεια δεν είναι με τον Τατούλη. Εχει δίκιο ότι το υπουργείο Υποδομών δεν μπορεί να επιβλέπει οδικά έργα στη Μεσσηνία, επιπέδου Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Ομως και η Περιφέρεια δεν μπορεί να επιβλέπει έργα, επιπέδου Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Αυτά επιβάλλεται να επιβλέπει το υπουργείο, όπως επέβλεπε και τον αυτοκινητόδρομο, τη σύμβαση παραχώρησης του "Μορέα".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 15:13