Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:52

Προετοιμασία για χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί μία σειρά γεγονότων. Αρχικά η οργανωμένη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο συντονισμός των κατά τόπους ενεργειών από τις Περιφερειακές Ενότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευρεία σύσκεψη σε κλίμα συναίνεσης, που έγινε στην Καλαμάτα, παρουσία εκπροσώπων όχι μόνο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και φορέων.

“Αν υπάρξει ανάγκη για χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μεσσηνία, θα ανταποκριθούμε, θα βρούμε λύσεις” επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και από ό,τι φαίνεται όχι απλώς υπάρχει ανάγκη, αλλά και ήδη ειλημμένη κυβερνητική απόφαση να αναπτυχθούν χώροι φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο, με την Καλαμάτα να... παίζει δυνατά. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: “Η Καλαμάτα δεν είναι Ελλάδα; Μόνο η Μακεδονία είναι Ελλάδα και θα σηκώσει όλο το βάρος;”.

Το κλίμα αλληλεγγύης και συναίνεσης, που υπήρχε στη χθεσινή σύσκεψη φαίνεται -και μακάρι- ότι θα αποτελέσει “όπλο” απέναντι στις σίγουρες αντιδράσεις ορισμένων, όταν θα γίνει γνωστός ο χώρος, αλλά και οι προϋποθέσεις φιλοξενίας των προσφύγων στη Μεσσηνία. Ολοι οι παριστάμενοι δηλαδή μπορούν με το κύρος που έχουν οι ίδιοι και οι φορείς που εκπροσωπούν να αμβλύνουν τις αντιδράσεις και να εγγυηθούν στο μέρος που τους αναλογεί, ότι δεν θα δούμε και στη δική μας περιοχή τις εικόνες ντροπής, που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα μέρη της Βόρειας Ελλάδας με γουρουνοκεφαλές κ.ά.

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:57