Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 21:52

Οι δρόμοι και η παραποίηση της πραγματικότητας

Γράφτηκε από τον

Οι δρόμοι και η παραποίηση της πραγματικότητας

Από τα πιο ελκυστικά πεδία κομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης, αποτελεί ο τομέας των δημοσίων έργων. Είναι μερικές φορές τέτοια η εκμετάλλευση, που φθάνει στην παραποίηση της πραγματικότητας και στην υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών που βλέπουν τι γίνεται.

Ετσι το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις, απόψεις κι επικρίσεις για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που ξεκίνησε, επιτέλους, μετά από 1,5 χρόνο και πάει για ολοκλήρωση το φθινόπωρο.

Ο ένας, υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο, υποστήριξε ότι στη Μεσσηνία δε γίνεται κανένα έργο, ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση γινόταν κοσμογονία. Και ο οργασμός στα εργοτάξια του περιφερειακού, τι είναι; Οφθαλμαπάτη ή μοντάζ; Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν που είχε σταματήσει το έργο, γιατί για 1,5 χρόνο δεν υλοποιούσε την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα"; 

Ερχεται και ο άλλος μετά, που βλέπει το έργο που δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς και δεν μπορεί να παραποιήσει την εικόνα, να κατηγορήσει την κυβέρνηση, γιατί θα ολοκληρώσει το έργο με κόστος 200 εκ. ευρώ. Είναι ο ίδιος που φώναζε ότι χωρίς τον περιφερειακό της Καλαμάτας δεν νοείται υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου. Και ο οποίος όταν ολοκληρωθεί το έργο το φθινόπωρο, θα… καυχιέται ότι αυτός το έσωσε. Είναι ο ίδιος που 1,5 χρόνο σταματημένο το έργο, δεν έκανε κιχ, δεν αντέδρασε καθόλου, για να μη στενοχωρήσει τους πολιτικούς του φίλους.

Υπάρχει ρόλος και λόγος ύπαρξης και πίεσης προς την κυβέρνηση. Και πρέπει να τον αναλάβουν, αν θέλουν το καλό της Μεσσηνίας, όπως δηλώνουν ότι… κόπτονται. Θα πρέπει να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επικαιροποιήσει ότι ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Και ότι θα είναι από τα πρώτα έργα που θα δημοπρατηθούν το 2017, καθώς μέχρι το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Θα πρέπει να ζητήσουν ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ και πόσο ή ποιο έργο από όλο το δρόμο μπορεί να χρηματοδοτηθεί; Και αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πακέτο Γιούνκερ, να ξεκαθαρίσει πώς θα γίνει ή γιατί δε θα γίνει.

Οι οδικοί άξονες δεν είναι για εκμετάλλευση. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 18:16