Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 23:21

Οι έλεγχοι περιόρισαν τον... πόλεμο του Πάσχα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάθε χρόνο όλοι περιμένουν τις ημέρες του Πάσχα για να κάνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδράσεις και για να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, ιδιαίτερα αν ο καιρός βοηθήσει πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι. Αναπόφευκτο πάντως είναι κάθε χρόνο να μας έρχονται στη μνήμη τα διάφορα ατυχήματα, που έχουν κατά καιρούς συμβεί από κροτίδες και άλλα βεγγαλικά.

Ατομα διαφόρων ηλικιών, είτε για το έθιμο(;) είτε για πλάκα ή μαγκιά, μετατρέπουν τις γειτονιές σε πεδία μάχης, ιδιαίτερα κατά την περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση.

Φέτος ευτυχώς στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας ήταν αισθητά πιο ήπια η κατάσταση, προφανώς λόγω των αποτελεσμάτων που είχαν οι αστυνομικοί έλεγχοι. Αλλωστε μόνο κατά το διήμερο Μεγάλης Πέμπτης - Μεγάλης Παρασκευής κατασχέθηκαν χιλιάδες κροτίδες σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. 

Χθες πάντως η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων κατά την πασχαλινή περίοδο σε όλη τη χώρα και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

“Πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 37.719 έλεγχοι σε καταστήματα, οικίες. Βεβαιώθηκαν 101 παραβάσεις και συνελήφθησαν 114 άτομα. Επιπλέον κατασχέθηκαν 76.926 γραμμάρια πρώτων υλών πυροτεχνίας, καθώς και συνολικά 264.985 είδη πυροτεχνίας, ως ακολούθως: 152.461 παιδικά αθύρματα, 109.975 κροτίδες, 1.032 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 671 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων - ρουκετών, 447 φωτοβολίδες και 399 καψύλλια”.

Και αυτά φανταστείτε ότι είναι όσα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν. Ευτυχώς σε τοπικό επίπεδο φέτος δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, όπως για παράδειγμα την περασμένη χρονιά, όπου είχαμε τα τραγικά γεγονότα της Αμφειας, της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.