Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 21:36

Σκυφτοί και γονατισμένοι

Γράφτηκε από τον

Σκυφτοί και γονατισμένοι

 

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε προχθές ότι σύντομα θα έρθει προς έγκριση στα Δημοτικά Συμβούλια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Πρόκειται για την περιβόητη «φτηνή λύση» που έχει εκπονήσει ο «Μορέας», και η έγκρισή της πάει από βδομάδα σε βδομάδα και από μήνα σε μήνα. Δεν γνωρίζουμε αν όντως  ξέρει κάτι για τις ημερομηνίες ο Τατούλης ή αν έδωσε κι αυτός μια υπόσχεση για «σύντομα» και… αν κάτσει, έκατσε! Οι μελέτες έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν τις εκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές. Το πολιτικό προσωπικό έχει μάθει να πορεύεται με υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Ο Τατούλης ειδικότερα έχει τόσες φορές εξαγγείλει το «δρόμο-σημαία» Μεσσήνη - Βαλύρα, που έχει χαθεί το μέτρο. Οποιος λοιπόν δει το έργο-σημαία του Τατούλη στη Μεσσηνία, άλλο τόσο θα δει και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος! Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει όσο η πολιτική αντιμετωπίζεται με τακτικισμούς και θεωρίες συνωμοσίας. Μας είναι εντελώς αδιάφορο αν ο Τατούλης γονατίζει ή περπατά περήφανος στο... ραντεβού του με την Ιστορία! Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το γιατί δεν έκανε το δρόμο που υποσχέθηκε, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ο ίδιος ως έργο-σημαία. Οταν δεν γίνεται ούτε το... έργο-σημαία, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας και το πώς περπατά κάποιος και το αν μπορεί να κοιτά στα μάτια τους πολίτες.

Τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι καιρός να δώσουν τη θέση τους στην αλήθεια των έργων. Γιατί όποιος έχει να επιδείξει πενιχρά αποτελέσματα στο επίπεδο των έργων, αναζητεί απλώς νέα πεδία αντιπαράθεσης για να κρύψει την ανεπάρκειά του.

panagopg@gmail.com