Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 21:49

Η ώρα της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Η ώρα της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Τα τυπικά μένουν για να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο Τατούλη με τους συμβούλους της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη ημέρα.

Οι λεονταρισμοί με την απειλή για αντικατάσταση αντιπεριφερειαρχών είναι εύκολοι, αλλά δεν προχωρούν γιατί υπάρχει η διατάραξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να το πούμε διαφορετικά, πολύ θα ήθελε η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας να αντικαταστήσει κάποιους αντιπεριφερειάρχες αλλά φοβάται ότι θα χάσει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία είναι ήδη επισφαλής. Και χωρίς Περιφερειακό Συμβούλιο δεν υπάρχουν αποφάσεις και νομιμοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Τα πράγματα προφανώς και δεν είναι εύκολα βέβαια σε καμία πλευρά, γιατί και οι αντιπεριφερειάρχες που είναι προς καρατόμηση αλλά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι  επιδιώκουν μια ξεκάθαρη θέση από την πλευρά της ΝΔ. Υπάρχει κάλυψη και πορεία για άλλο συνδυασμό; Αν ναι, γιατί δεν τραβούν το χαλί από τον περιφερειάρχη μια και καλή για να τελειώνει το σε εξέλιξη καλαμπούρι; Αυτό έχει προφανώς να κάνει με το ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλει να ανοίξει τώρα εσωκομματικό μέτωπο μιας και υπάρχει η εκτίμηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν των περιφερειακών, οπότε αφήνουν για μετά το ξεκαθάρισμα.

Η επόμενη περίοδος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ή ατυχήματος θα βγει με «τον Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Στα πλαίσια αυτά θα έχουμε σύγκληση όσο το δυνατόν λιγότερων Περιφερειακών Συμβουλίων με όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα και με σκοπό να νομιμοποιούνται αποφάσεις με τη χαλαρή συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας. Επειδή όμως το πολιτικό παιχνίδι στην Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση της πλειοψηφίας σε αυτή τη φάση, μπαίνει η δυνατότητα της αντιπολίτευσης να κάνει παιχνίδι ειδικά σε πολιτικά όργανα όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση έχει την ευκαιρία να κάνει την ηγετική ομάδα Τατούλη να περάσει τρομακτικές στιγμές και μένει να δούμε αν μπορεί.

panagopg@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σκυφτοί και γονατισμένοι Εξελίσσεται σε εφιάλτη »