Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 17:40

Κανένα δάκρυ για εμάς, καμία ψήφος για εσάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Μειώσεις μισθών που φθάνουν ως το 35% καταγράφονται επισήμως στον ιδιωτικό τομέα από την εφαρμογή του νέου μνημονίου ως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή οι όροι στην αγορά εργασίας έχουν ανατραπεί πλήρως, με απόλυτη επικράτηση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Η είδηση αυτή πέρασε, ως συνήθως, στα ψιλά των εφημερίδων καθώς τα πρωτοσέλιδα του πελατειακού κράτους των Αθηνών ασχολούνται μόνο με τις περικοπές του δημόσιου τομέα και αν θα καταργηθεί το αυτοδιοίκητο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Οι τριπλοθεσίτες δημοσιογράφοι των Αθηνών έχοντας υπηρετήσει με φοντομενταλιστικό φανατισμό το πελατειακό κράτος εξακολουθούν να δακρύζουν κάθε φορά που ανακοινώνεται ότι θα καταργηθούν οι άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί ενώ αδιαφορούν για το 1 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Γενικώς οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του πελατειακού κράτους ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντα των προνομιούχων πελατών του δημοσίου τομέα και αδιαφορούν για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν σκληρά και βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Ολα αυτά δεν είναι δικές μου ιδεοληψίες. Το είπε ξεκάθαρα ο Πολ Τόμσεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα είπε ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και να μην προχωρήσει σε επαρκή περικοπή δαπανών. Δηλαδή η κυβέρνηση  προτίμησε να εξοντώσει φορολογικά τους εργαζόμενους και τους συνεπείς επιχειρηματίες, αντί να καταργήσει τους άχρηστους δημόσιους οργανισμούς. Ουσιαστικά ο κ. Τόμσεν ομολόγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να στείλει στην ανεργία 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για να μην δυσαρεστήσει τους διορισμένους πελάτες. Ουσιαστικά ο κ. Τόμσεν ομολόγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση “κλέβει” χρήματα -μέσω των φόρων- από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για να πληρώσει τους αργόσχολους του δημόσιου τομέα.
Ο κ. Τόμσεν είπε επίσης: “Οργανωμένα συμφέροντα τοποθετούν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, απειλώντας την επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας”. Ουσιαστικά ο κ. Τόμσεν “ανακαλύπτει” με καθυστέρηση δυο ετών όσα υποστηρίζαμε πριν την υπογραφή του πρώτου  μνημονίου. Υποστηρίζαμε τότε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι κανένα μνημόνιο δεν θα πετύχει όσο κυβερνούν οι πολιτικοί που δημιούργησαν και συντηρούν το βαθύ πελατειακό κράτος. Υποστηρίζαμε τότε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα συνήθη υποζύγια δεν μπορούν να σηκώσουν άλλους φόρους και ότι πρέπει να πληρώσουν οι φοροφυγάδες. Υποστηρίζαμε τότε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθούν οι άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί και να απολυθούν οι πελάτες που πληρώνονται για να ζεσταίνουν καρέκλες. Δυστυχώς όμως για όλους μας η κυβέρνηση επέλεξε τις οριζόντιες περικοπές και την επιβολή άγριων φόρων στα συνήθη υποζύγια. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνουν σήμερα οι συνεπείς επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Οι φόροι γονάτισαν τις συνεπείς επιχειρήσεις και βάζουν λουκέτα. Οσες δεν κλείνουν, αναγκάζονται να μειώσουν τις αποδοχές των εργαζομένων. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζόμενων οδηγεί σε μείωση της ζήτησης και της κατανάλωσης με συνεπεία να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Την ίδια ώρα μειώνεται και ο μισθός των δημοσιών υπαλλήλων που εργάζονται σε χρήσιμες υπηρεσίες. Μειώνονται οι μισθοί των δασκάλων για να παίρνουν 18 μισθούς οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων. Μειώνονται οι μισθοί των νοσοκόμων για να μην κλείσει η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης. Μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων στους δήμους για να μην απολυθούν οι υπάλληλοι του Σταθμού Ελέγχου Κάπρων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντά τους συγκρούονται με τα συμφέροντα των αργόσχολων πελατών που ζεσταίνουν καρέκλες σε άχρηστους οργανισμούς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι... πελάτες του βαθέος κράτους συνεχίζουν να μην εργάζονται και να μην πληρώνουν φόρους. Για τα μάτια του κόσμου περνούν σε κάποιους χειροπέδες και πριν περάσουν λίγες ώρες τους αφήνουν ελεύθερους. Για τα μάτια του κόσμου ανακοινώνουν για χιλιοστή φορά ότι θα κλείσουν τους άχρηστους  δημόσιους οργανισμούς και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ιδρύουν νέα πρόσωπα δημοσίου δ ικαίου για να βολέψουν τους πελάτες.
Το πάρτι όμως τελείωσε οριστικά και πρέπει να το καταλάβουν στην κάλπη. Συνεπείς επιχειρηματίες και εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον... αγύριστο όσους ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των πελατών και των χαραμοφάηδων του δημόσιου τομέα. Συνεπείς επιχειρηματίες και εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον αγύριστο τους βουλευτές που ενδιαφέρονταν μόνο για τους πελάτες και κατέθεταν ερωτήσεις για τη διατήρηση απίστευτων δημόσιων οργανισμών. Μας έκοψαν το μισθό και ήρθε η ώρα να πληρώσουν.


NEWSLETTER