Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 19:37

Χωρίς ανθρώπους τα μηχανήματα δεν λειτουργούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Χωρίς ανθρώπους τα μηχανήματα δεν λειτουργούν

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και όψιμος θαυμαστής του Πολάκη «επικοινωνεί» μέρα παρά μέρα τα επιτεύγματά του στην προμήθεια μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

Τα μηχανήματα γίνονται με πόρους από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με την αντιμνημονική θεωρία «αυτών που δεν χρεοκόπησαν τη χώρα» και δεν φορούν γραβάτα ακριβώς για να δείξουν το ηθικό τους πλεονέκτημα, τα λεφτά μάς τα δίνουν οι Γερμανοί για να πουλήσουν τα μηχανήματά τους! Τα πράγματα προφανώς και δεν είναι έτσι. Ορθά αντιλαμβάνονται πλέον την πραγματικότητα και αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους αναβαθμίζουν τον κτηριακό εξοπλισμό και αγοράζουν μηχανήματα που βελτιώνουν την παροχή υγείας.

Είναι βέβαια γνωστό και αυταπόδεικτο ότι κτήρια και μηχανήματα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερης αξίας έκαναν και προηγούμενες διοικήσεις, αλλά προφανώς δεν είχαν το ίδιο χάρισμα στην επικοινωνία για να πωλήσουν το αυτονόητο ως τεράστια τομή. Ισως να έφταιγαν και οι γραβάτες ή τέλος πάντων να μην πρόλαβαν να τις βγάλουν έγκαιρα, για να ευθυγραμμιστούν με τα κελεύσματα της εποχής. Ολα αυτά όμως έχουν την αξία τους και την παραπολιτική τους διάσταση, αλλά υπάρχει και η ουσία των σημαντικών ελλείψεων.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αυτό είναι που χρειάζεται άμεση βελτίωση. Καλά δηλαδή τα μηχανήματα και τα καλαμπούρια, αλλά αυτά δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Την περασμένη εβδομάδα ένα παιδάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και στάλθηκε στην Τρίπολη γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός στην Καλαμάτα! Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προχθές κατήγγειλαν από την πλευρά τους τις ελλείψεις σε προσωπικό επισημαίνοντας ότι γιατροί δεν έρχονται ή με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν. Υπάρχει δηλαδή ένα ζήτημα πολύ σοβαρό το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας απευθύνεται στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η στελέχωσή του και η μετατροπή του σε περιφερειακό νοσοκομείο αποτελεί βασική επιδίωξη για την οποία χρειάζεται πολιτική απόφαση και κεντρικός σχεδιασμός. Αυτό είναι δηλαδή το κεντρικό ζήτημα πολιτικής και ουσίας. Κατά τα λοιπά χωρίς ανθρώπους τα μηχανήματα δεν λειτουργούν, απλώς απορροφώνται οι πόροι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 16:06

NEWSLETTER